Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Mαγιορκίνης: Δύσκολος ο Οκτώβριος – Αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε καλά
[Tribune]: Mαγιορκίνης: Δύσκολος ο Οκτώβριος – Αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε καλά

[Tribune]: Mαγιορκίνης: Δύσκολος ο Οκτώβριος – Αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε καλά

«Παραμένουν οι τάσεις σταθεροποίησης στην Αττική, αλλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, με φόντο τα 408 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη.

«Η εφαρμογή των μέτρων σε ένα χωριό είναι πιο δραστική σε σχέση με την εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων σε μεγάλες πόλεις», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, αναφερόμενος σε αποτελέσματα μελετών.

«Θα χρειαστεί μεγαλύτερη υπομονή και επιμονή στα αστικά κέντρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού», τόνισε.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως βρισκόμαστε πολύ μακριά από την εκθετική αύξηση κρουσμάτων, και υπογράμμισε πως το R0 στην Αττική (δείκτης διασποράς) είναι κοντά στη μονάδα, «άλλες μέρες πάνω από 1, άλλες λίγο κάτω».

Ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε ότι ο Οκτώβριος θα είναι δύσκολος μήνας και εξήγησε: «μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους, μπορεί να δούμε και μια μικρή αύξηση που απευχόμαστε, αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε καλά».

Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που καταλήγουν από κορωνοϊό, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη είναι άτομα με άνοια, σακχαροδιαβήτη, ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια ώρα η θετικότητα στη χώρα μας ανέρχεται στο 3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!