Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μαγιορκίνης: Ανησυχητική η αύξηση διασωληνωμένων ασθενών
[Tribune]: Μαγιορκίνης: Ανησυχητική η αύξηση διασωληνωμένων ασθενών

[Tribune]: Μαγιορκίνης: Ανησυχητική η αύξηση διασωληνωμένων ασθενών

Τις τελευταίες τρεις ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πάνω από 200 σε καθημερινή βάση, σε πλήρη αντίθεση με την καθοδική τάση που παρατηρήθηκε από την περασμένη Παρασκευή έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, επισήμανε κατά την τακτική ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης .

Όπως σημείωσε, ανησυχητική είναι και η σταδιακή αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ.

Ο επίκουρος καθηγητής μίλησε για πολλαπλές συρροές κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο, ενδεικτικές της υπερμετάδοσης του ιού, που μετατρέπει την εξέλιξη της πανδημίας «από τη μία στιγμή στην άλλη».

Μίλησε επίσης για ανομοιόμορφη κίνηση του κορωνοϊού, αφού λίγοι τον μεταδίδουν δυναμικά και ο ιός μπορεί να ανατρέψει, μέσω της υπερμετάδοσης, την πορεία της πανδημίας.

Όταν εμφανίζονται κρούσματα, όπως αυτά σε επαγγελματικούς χώρους, εκεί η ιχνηλάτηση μπορεί να περιχαρακώσει, τόνισε. «Σε καμία περίπτωση η εξέλιξη δεν επιτρέπει εφησυχασμό» συμπλήρωσε.

Για τα εμβόλια

Στον τομέα των εμβολίων, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, «κατεγράφη ένα συμβάν στο εμβόλιο της Οξφόρδης, κατεγράφη η παρενέργεια και μία ανεξάρτητη επιτροπή αναλαμβάνει την εξέταση αν η παρενέργεια οφείλεται στο εμβόλιο, δεν σταματάει η εξέλιξη της μελέτης για την παραγωγή του εμβολίου, αλλά σταματούν οι εμβολιασμοί.

Συμβαίνουν συχνά τέτοια γεγονότα στις δοκιμές εμβολίων και φαρμάκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!