Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Λίβυος βουλευτής: Υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν εκλογές τον Δεκέμβριο στη Λιβύη
[Tribune]: Λίβυος βουλευτής: Υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν εκλογές τον Δεκέμβριο στη Λιβύη

[Tribune]: Λίβυος βουλευτής: Υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν εκλογές τον Δεκέμβριο στη Λιβύη

Ο Λίβυος βουλευτής, Αμπού Μπακρ Σαΐντ, δήλωσε ότι η αποτυχία της συνάντησης του Μαρόκου μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Υπάτου Συμβουλίου της Επικρατείας (HCS) να καταλήξει σε μία φόρμουλα συναίνεσης επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν εκείνοι που δεν επιθυμούν οι εκλογές να διεξαχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μεταδίδει η ιστοσελίδα Libya Review .

Ο Λίβυος βουλευτής επεσήμανε ότι αυτό μπορεί να είναι μια πρόσθετη ευκαιρία για το Κοινοβούλιο και το HCS να επιτύχουν συναίνεση και να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη διαμόρφωση εκλογικών νόμων, «εάν ο πραγματικός στόχος είναι να επιτευχθούν οι εκλογές τον ερχόμενο Δεκέμβριο».

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι δύο πλευρές της Λιβύης εξέδωσαν το τελευταίο ανακοινωθέν σχετικά με τις συμβουλευτικές τους συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Ραμπάτ (πρωτεύουσα Μαρόκου).

Τόνισαν την ανάγκη να διασφαλιστεί ο σεβασμός των εκλογικών αποτελεσμάτων με την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών, ώστε να διασφαλιστεί η καλή πρόοδος αυτού του σημαντικού εθνικού δικαιώματος.

Στις διήμερες συμβουλευτικές συναντήσεις συμμετείχαν πολλοί Μαροκινοί αξιωματούχοι και μέλη της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL).

Η συνάντηση συνεχίζεται από την Πέμπτη στο Ραμπάτ μεταξύ των Λιβυκών εκπροσώπων στο πλαίσιο των διαλιβυκών συζητήσεων.

Συζητούν τον εκλογικό νόμο της Λιβύης, μια κρίσιμη απαίτηση ενόψει των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στη Λιβύη που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!