Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Λιβυκές φυλές: Καλούμε την Αίγυπτο να απελευθερώσει τη Λιβύη από την τουρκική κατοχή
[Tribune]: Λιβυκές φυλές: Καλούμε την Αίγυπτο να απελευθερώσει τη Λιβύη από την τουρκική κατοχή

[Tribune]: Λιβυκές φυλές: Καλούμε την Αίγυπτο να απελευθερώσει τη Λιβύη από την τουρκική κατοχή

Οι λιβυκές φυλές διακήρυξαν την υποστήριξή τους στον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι και κάλεσαν την Αίγυπτο να απελευθερώσει τη Λιβύη από την τουρκική κατοχή.

«Είμαστε εκτεθειμένοι στην τουρκική αποικιοκρατία που επιδιώκει να ελέγξει τις δυνατότητές μας, να λεηλατήσει τον πλούτο μας, να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και να αναβιώσει την οθωμανική κυριαρχία», δήλωσαν οι φύλαρχοι της Λιβύης.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι η όποια αιγυπτιακή επέμβαση στο λιβυκό ζήτημα είναι νόμιμη σύμφωνα με το Κοινό Αραβικό Αμυντικό Σύμφωνο.

«Εκ μέρους των φυλών της Λιβύης, σας ζητούμε να προστατέψετε τη Λιβύη και να διατηρήσετε την κυριαρχία και τον πλούτο της προς όφελος του λαϊκού λαού», τονίζουν.

Οι φυλές της Λιβύης που είναι πιστές στις ανατολικές δυνάμεις κάλεσαν το Σάββατο τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να υπερασπιστεί τη Λιβύη και να διατηρήσει την κυριαρχία και τους πόρους της, δήλωσε εκπρόσωπος των φυλών το Σάββατο.

Ο Μανσούρ Μπασίσι, εκπρόσωπος των φυλών της Λιβύης, ζήτησε από τον Αλ Σίσι να «υπερασπιστεί με ισχυρά τη Λιβύη και να διαφυλάξει την κυριαρχία και τους πόρους της».

Η έκκλησή έγινε αφού ο Αλ Σίσι είπε ότι οποιαδήποτε άμεση αιγυπτιακή επέμβαση στη Λιβύη έχει διεθνή νομιμότητα .

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έκανε τη δήλωση κατά την επιθεώρηση της Δυτικής Στρατιωτικής Ζώνης της Αιγύπτου, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς και τους πρεσβύτερους των φυλών της Λιβύης, τον Αιγύπτιο υπουργό Άμυνας και τον Γενικό Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων Μοχάμεντ Ζάκι, τον Αρχηγό Επιτελείου Μοχάμεντ Φάριντ, καθώς και ανώτερους αξιωματικούς των κύριων κλάδων των αιγυπτιακών Ένοπλων Δυνάμεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!