Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Λιβύη: Παραιτείται ο Τουρκολίβυος Φαγιέζ αλ Σαράτζ λέει το Bloomberg
[Tribune]: Λιβύη: Παραιτείται ο Τουρκολίβυος Φαγιέζ αλ Σαράτζ λέει το Bloomberg

[Tribune]: Λιβύη: Παραιτείται ο Τουρκολίβυος Φαγιέζ αλ Σαράτζ λέει το Bloomberg

Ο πρωθυπουργός της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, σχεδιάζει να ανακοινώσει σύντομα την παραίτησή του αλλά θα παραμείνει σε εποπτεύοντα ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα στη Γενεύη, σύμφωνα με αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης που επικαλείται το Bloomberg .

Με τη συνδρομή της Τουρκίας, η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) -που ελέγχει μόνο περιοχές της δυτικής Λιβύης, κατάφερε τον περασμένο Ιούνιο να ανακόψει την επίθεση των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Τρίπολη.

Ο Χαφτάρ διοικεί τα στρατεύματα της Βουλής των Αντιπροσώπων -τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA)- που ελέγχει τις ανατολικές περιοχές της Λιβύης.

Ωστόσο, η Τρίπολη βυθίστηκε έκτοτε σε βαθιά πολιτική κρίση και ο Σάρατζ πλέον δέχεται πίεση από διαδηλωτές που τον καταγγέλλουν διαφθορά αλλά και για τις κακές συνθήκες διαβίωσης.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του από τον πρωθυπουργικό θώκο, θα αποφορτίσει την πίεση που δέχεται ο ίδιος ενώ θα ανοίξει και το δρόμο για την οριστική έξοδό του, μετά τις συνομιλίες της Γενεύης, αναφέρουν δυο αξιωματούχοι που μίλησαν διατηρώντας την ανωνυμία τους.

Τα αντίπαλα στρατόπεδα στη Λιβύη, θα κληθούν να συμφωνήσουν σε μια νέα δομή προεδρικού συμβουλίου που θα ενώσει τις δύο διοικήσεις της χώρας και θα την οδηγήσει σε εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!