Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Λινού: Μάσκες παντού – Εάν δεν πάρουμε μέτρα ίσως φτάσουμε 10.000 κρούσματα ημερησίως
[Tribune]: Λινού: Μάσκες παντού – Εάν δεν πάρουμε μέτρα ίσως φτάσουμε 10.000 κρούσματα ημερησίως

[Tribune]: Λινού: Μάσκες παντού – Εάν δεν πάρουμε μέτρα ίσως φτάσουμε 10.000 κρούσματα ημερησίως

Επιμένει στην πλήρη επαναφορά της χρήσης της μάσκας η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού η οποία παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνουν για τον δείκτη θετικότητας που χαρακτήρισε «τεράστιο».

«Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεται πλήρης επαναφορά της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους και τήρηση αποστάσεων και ίσως να επαναφέρουμε τη “φούσκα” των ανθρώπων με τους οποίους συνυπάρχουμε, δηλαδή να μην είμαστε σε επαφή με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, να αποφύγουμε πάρα πολύ όλους τους κλειστούς χώρους.

»Από πλευρά πολιτείας, ίσως να επανέλθει σε ένα μεγάλο βαθμό η τηλεργασία, να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Χαρακτηρίζοντας σημαντικά τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, η κ. Λινού σημείωσε ότι ίσως χρειάζονται και επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν δύο μέτωπα που πρέπει να δώσουμε πόλεμο.

Από την μία το μέτωπο της πειθούς για να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι και από την άλλη το μέτωπο της ατομικής και συλλογικής προστασίας, ώστε να μη νοσήσουμε σε αυτό το μεσοδιάστημα που επιχειρείται η επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, το οποίο ωστόσο απορρίπτει η κυβέρνηση για την ώρα τονίζοντας πως δεν πρόκειται να ξανακλείσει η χώρα από τη στάση ορισμένων, εκτίμησε πως δεν θα δεν θα χρειαστούμε το lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!