Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς: Τα μέτρα δεν αποδίδουν, μάσκες παντού
[Tribune]: Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς: Τα μέτρα δεν αποδίδουν, μάσκες παντού

[Tribune]: Λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς: Τα μέτρα δεν αποδίδουν, μάσκες παντού

Έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, απηύθυνε για μια ακόμη φορά ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, θεωρώντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν έχουν αποδώσει.

Ο κ. Λαζανάς εξήγησε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συναυλίες, πλατείες, καφενεία ή συγκεντρώσεις, συνιστούν εστίες υπερμετάδοσης και διερωτήθηκε πως τελικά μπορεί να πειστεί ο κόσμος λέγοντας ότι πραγματικά βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με αυτό.

Τόνισε ότι χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι καθολική και σε εξωτερικούς χώρους και πως πρόκειται για μέτρο που έχει συζητηθεί στην επιτροπή αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Επίσης πρότεινε αύξηση του αριθμού των τεστ σε περιοχές επιβαρυμένες με κατοίκους μη Έλληνες σε κακές συνθήκες και με πολλά άτομα, όπου είναι εύκολο να μεταδοθεί ο ίος.

«Όλοι πιστεύω θέλουμε να αφήσουμε τελευταίο το μέτρο του εγκλεισμού», τόνισε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε ότι το θέμα του lockdown δεν έχει συζητηθεί στην επιτροπή.

«Όλοι» πρόσθεσε, «προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα που ισχύουν τώρα».

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε ότι προφανώς τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει, συγκεκριμένα στην Αττική καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένει υψηλός.

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Λαζανά, είναι να μειωθούν δραστικά τα κρούσματα, 10 με 20 την ημέρα θα ήταν πολύ ικανοποιητικό, αλλά να μηδενιστούν αποκλείεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!