Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Η Λαγκάρντ απαντά στη Γερμανία: H EKT συνεχίζει απτόητη τις αγορές ομολόγων
[Tribune]: Η Λαγκάρντ απαντά στη Γερμανία: H EKT συνεχίζει απτόητη τις αγορές ομολόγων

[Tribune]: Η Λαγκάρντ απαντά στη Γερμανία: H EKT συνεχίζει απτόητη τις αγορές ομολόγων

Ενώ οι αγορές ομολόγων παραμένουν νευρικές, εξαιτίας της γνωστής απόφασης του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου αναφορικά με το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, η επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει απτόητη τις αγορές ομολόγων.

Μιλώντας στο Bloomberg, η κα Λαγκάρντ υποστήριξε ένθερμα τις πρόσφατες αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι “η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει μία ανεξάρτητη Αρχή, η οποία λογοδοτεί μόνο στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο”. Προσέθεσε δε, ότι η ΕΚΤ “θα συνεχίσει να πράττει ό,τι είναι απραίτητο προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή της”.

Νωρίτερα, ο οίκος αξιολόγησης Moodys είχε προειδοποιήσει ότι η δικαστική αυτή περιπέτεια, θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητα της ΕΚΤ να διατηρεί χαμηλό το κόστος δανεισμού των χωρών της ευρωζώνης.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκε ικανοποιητική συναλλακτική δραστηριότητα, με τις αποδόσεις να κινούνται σταθεροποιητικά. Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ομλόγου κυμαινόταν σήμερα στο 2,17% έως 2,20%, στα ίδια σχεδόν χθεσινά επίπεδα, του 5ετούς στο 1,62% από 1,60%, ενώ του 15ετούς αυξήθηκε στο 2,16% από 2,15%.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 55 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 2,20% από 2,21% έναντι -0,55% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαορφωθεί στο 2,77% από 2,79%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!