Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Λαγκάρντ: «Αδιανόητη» η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας
[Tribune]: Λαγκάρντ: «Αδιανόητη» η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας

[Tribune]: Λαγκάρντ: «Αδιανόητη» η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας

Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα «αναθαρρήσει» το καλοκαίρι σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα της Journal du Dimanche, η επικεφαλής της ΕΚΤ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα της Ευρωζώνης να αναδυθεί ισχυρότερη από την κρίση του νέου κορωνοϊου, με ένα πιο ψηφιακό και πιο πράσινο μέλλον.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι το 2021 θα είναι έτος ανάκαμψης», είπε.

«Η οικονομική ανάκαμψη καθυστέρησε, αλλά δεν εκτροχιάστηκε.

»Οι άνθρωποι προφανώς περιμένουν ανυπόμονα για αυτό», πρόσθεσε.

Η ΕΚΤ προβλέπει επί του παρόντος οικονομική ανάπτυξη κοντά στο 4% φέτος, μετά από συρρίκνωση σχεδόν 7% το 2020 και η Λαγκάρντ σημείωσε ότι είναι ακόμα πιθανή αυτή η ανάπτυξη εάν τα οικονομικά μέτρα δεν τερματιστούν πολύ σύντομα – αν και πολλά εξαρτώνται από την ανάπτυξη εμβολίων.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινείται αργά μέχρι στιγμής, με μόνο το 3,6% του πληθυσμού να έχει λάβει μια δόση του εμβολίου κατά του Covid-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χορηγήσει περισσότερες από 17 δόσεις ανά 100 άτομα και οι ΗΠΑ είναι σχεδόν 12.

Οι νέες εξάρσεις του ιού ανάγκασαν πολλές χώρες της ζώνης του ευρώ σε νέα lockdown, προκαλώντας οικονομική συρρίκνωση το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και καθιστώντας αναπόφευκτη μια διπλή ύφεση.

Τα lockdown σημαίνουν ότι η οικονομία του μπλοκ λειτουργεί στο 95% περίπου του επιπέδου της πριν την πανδημία, που ισοδυναμεί με περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα χαμένης παραγωγής, σύμφωνα με υπολογισμούς της Bloomberg Economics.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!