Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Κουμουτσάκος για το «Ελσίνκι» του Σημίτη: «Αναγνωρίσαμε τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο»
[Tribune]: Κουμουτσάκος για το «Ελσίνκι» του Σημίτη: «Αναγνωρίσαμε τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο»

[Tribune]: Κουμουτσάκος για το «Ελσίνκι» του Σημίτη: «Αναγνωρίσαμε τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο»

Ολομέτωπη επίθεση στο «Ελσίνκι» του Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος με άρθρο του που δημοσιεύεται στο Hellas Journal .

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και διπλωμάτης, αναφερόμενος στις αποφάσεις του «Ελσίνκι» που αφορούν την Ελλάδα, στέκεται στην απόφαση της χορήγησης στην Τουρκία καθεστώτος υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ε.Ε.

«Η Τουρκία», αναφέρει, «επεδίωκε διακαώς αυτόν το στόχο από το 1963. Τον πέτυχε μετά από 36 χρόνια, στο Ελσίνκι» και συνεχίζει:

«Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι η αναγνώριση καθεστώτος υποψήφιας χώρας, αποτελεί το πιο καθοριστικό στάδιο στη μακρά και απαιτητική διαδικασία ένταξης κάθε χώρας στην Ε.Ε.

»Εκείνη λοιπόν ήταν η καλύτερη, αν όχι και η μοναδική, ευκαιρία για την Ελλάδα να αποσπάσει κάποιο σαφές ουσιαστικό και χειροπιαστό αντάλλαγμα πριν δώσει την απαραίτητη συγκατάθεσή της.

»Σε εκείνην λοιπόν, την κρίσιμη στιγμή η Ελλάδα μπορούσε και έπρεπε να κερδίσει το αυτονόητο.

»Δηλαδή ότι οι υποψήφιες χώρες, άρα και η Τουρκία, θα σέβονται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών μελών της Ε.Ε και φυσικά δεν θα απειλούν με κήρυξη πολέμου (casus belli) άλλο κράτος μέλος για οποιονδήποτε λόγο.

»Αντί για αυτό, η Ευρώπη – και η Ελλάδα βέβαια – καλέσαμε την Τουρκία να φέρει εκείνη ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης τις διεκδικήσεις που προβάλει εις βάρος της χώρας μας!

»Διότι αυτό πράγματι συνέβη στο Ελσίνκι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!