Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Κορωνοϊός: Το παρασκήνιο του τοπικού lock down σε Πάρο-Αντίπαρο
[Tribune]: Κορωνοϊός: Το παρασκήνιο του τοπικού lock down σε Πάρο-Αντίπαρο

[Tribune]: Κορωνοϊός: Το παρασκήνιο του τοπικού lock down σε Πάρο-Αντίπαρο

Το παρασκήνιο για το πώς ελήφθη η απόφαση για έκτακτα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρόβλημα είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται εδώ και περίπου δέκα ημέρες όταν διπλασιάστηκαν τα κρούσματα σε Πάρο και Αντίπαρο, χωρίς αυτά να ανακοινωθούν επίσημα σε επίπεδο γεωγραφικών ενοτήτων.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 20 το περασμένο Σαββατοκύριακο σε 350 τεστ που είχαν πάρει αυτοί οι δύο προορισμοί από την αρχή της τουριστικής περιόδου.

Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι άνθρωποι που γύριζαν ομαδικά από τις διακοπές τους από αυτά τα δύο νησιά στην Εύβοια, τη Β. Ελλάδα και την Αττική και εμφανίζονταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όταν σε πολλούς εξ αυτών γινόταν η ερώτηση «πού βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα», απαντούσαν «στην Πάρο ή την Αντίπαρο».

Για παράδειγμα ένας νεαρός την περασμένη εβδομάδα έκανε τεστ στην Πάρο σε δημόσια δομή και ειδοποιήθηκε να περιμένει για το αποτέλεσμα.

Δεν το περίμενε, όπως έγινε και με άλλους, και μπήκε με πυρετό στο πλοίο.

Στη συνέχεια, δε μπορούσαν να τον εντοπίσουν από τον ΕΟΔΥ για να τον ενημερώσουν ότι το τεστ είχε βγει θετικό και αναγκάστηκαν να ενημερώσουν συγγενικό του πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί του και το πλήρωμα του πλοίου τον απομόνωσε σε μια καμπίνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!