Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Κορωνοϊός: Τι έκανε η Κούβα -και δεν κάναμε εμείς- και περιόρισε στο ελάχιστο κρούσματα και θανάτους
[Tribune]: Κορωνοϊός: Τι έκανε η Κούβα -και δεν κάναμε εμείς- και περιόρισε στο ελάχιστο κρούσματα και θανάτους

[Tribune]: Κορωνοϊός: Τι έκανε η Κούβα -και δεν κάναμε εμείς- και περιόρισε στο ελάχιστο κρούσματα και θανάτους

Η Κούβα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι -μαζί με την Αυστραλία– είναι η χώρα που πραγματικά μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του menshouse.gr, τις τελευταίες 14 ημέρες, οι νέες λοιμώξεις στην Κούβα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν περιοριστεί σε μόλις 598, ήτοι 5,88 ανά 100.000 κατοίκους.

Οι εισαγωγές για νοσηλεία ήταν 118 και οι θάνατοι μόλις δύο, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, επιδημιολόγος Φρανσίσκο Ντουράν.

Η χώρα αριθμεί 131 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, που σημαίνει ότι καταγράφονται μόλις 9 ανά εκατομμύριο κατοίκων, όταν ο δείκτης αυτός ανέρχεται σε 203 στη Δομινικανή Δημοκρατία και σε πάνω από 650 στις ΗΠΑ.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα, όμως, είναι απόρροια των προηγούμενων αποφάσεων της χώρας, που έκλεισε τα αεροδρόμια της για ένα ολόκληρο εξάμηνο, από τον Απρίλιο έως τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το λουκέτο παρατάθηκε για έναν επιπλέον μήνα στο αεροδρόμιο της Αβάνας, το οποίο άνοιξε σήμερα, Κυριακή 15/11.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η χώρα επί της ουσίας ζει μόνο από τον τουρισμό και έχει ετήσια έσοδα περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ό,τι ακριβώς δεν έκανε η ελληνική κυβέρνηση που άνοιξε τον τουρισμό χωρίς επί της ουσίας καμία ασφαλιστική δικλείδα, όπως καταγγέλλουν σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και πολλοί φορείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!