Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Κορωνοϊός Covid-19: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»
[Tribune]: Κορωνοϊός Covid-19: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»

[Tribune]: Κορωνοϊός Covid-19: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»

Το επερχόμενο άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τουρίστες στις 15 Ιουνίου ανησυχεί αρκετούς Έλληνες, οι οποίοι θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να εισαχθούν κρούσματα κορωνοϊού από το εξωτερικό, καταστρέφοντας έτσι την προσπάθεια που έγινε τους δύο μήνες της καραντίνας.

Η πτήση από την Ντόχα του Κατάρ που έφτασε στην Αθήνα ήταν αρκετή για να χτυπήσουν ξανά καμπανάκια στις ελληνικές Αρχές.

Η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει τα μέτρα για τον τουρισμό με άνοιγμα για συγκεκριμένες χώρες και δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Από ποιες χώρες ανοίγουν στις 15 Ιουνίου οι πτήσεις

Σημειώνεται πως από τις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς καραντίνα για τους επιβάτες, από τις εξής χώρες:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

Ξενοδοχεία

Την ίδια ημερομηνία θα μπορούν να ανοίξουν και τα καταλύματα εποχικής λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι διαδικασίες για την επιλογή των ξενοδοχείων που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή ασθενών με κορωνοϊό κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

600 κλίνες Covid-19 στα νησιά

Σύμφωνα με το σχέδιο «Restart Tourism» που παρουσίασε η Κυβέρνηση για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, θα εξασφαλιστούν 600 κλίνες Covid-19 στα νησιά και θα εγκατασταθούν 20 νέοι αναλυτές για τεστ.

Παρόλο που δεν αναμένεται η ίδια προσέλευση τουριστών που σημειώθηκε τα προηγούμενα χρόνια, ερωτηματικά δημιουργούνται για την επάρκεια αυτών των μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!