Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Ο κορωνοϊός απειλεί να καταστρέψει το Ευρώ – Βαθιά ύφεση και οικονομικό σοκ λέει η Κομισιόν
[Tribune]: Ο κορωνοϊός απειλεί να καταστρέψει το Ευρώ – Βαθιά ύφεση και οικονομικό σοκ λέει η Κομισιόν

[Tribune]: Ο κορωνοϊός απειλεί να καταστρέψει το Ευρώ – Βαθιά ύφεση και οικονομικό σοκ λέει η Κομισιόν

Αντιμέτωπη με τη βαθύτερη ύφεση στην ιστορία της βρίσκεται φέτος η Ευρωζώνη, με την άνευ προηγουμένου συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας να απειλεί ακόμη και το ίδιο το μέλλον του ευρώ, εάν δεν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η οικονομία της Ευρωζώνης θα εισέλθει φέτος σε άνευ προηγουμένου ύφεση με 7,7% συρρίκνωση του ΑΕΠ και καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλες τις χώρες-μέλη, όπως προκύπτει από τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει περισσότερο τις χώρες του Νότου, με την Κομισιόν να προβλέπει βαθιά ύφεση σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

«Η Ευρώπη βιώνει ένα άνευ προηγουμένου οικονομικό σοκ, το μεγαλύτερο από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης», ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι.

Οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών προειδοποιούν ότι η κρίση εξαιτίας του κορωνοϊού διευρύνει το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου, δοκιμάζοντας τα όρια της Ευρωζώνης, εξαιτίας της διαφορετικής έκθεσης των χωρών-μελών στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και στις δυνατότητες των κυβερνήσεων να στηρίξουν πληττόμμενες επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Η Κομισιόν προβλέπει επιστροφή της οικονομίας του Ευρώ σε ανάπτυξη με ρυθμούς 6,3% το 2021, σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ανάκαμψη 4,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!