Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Κόντρα» Δένδια-Τσαβούσογλου στην… «Καθημερινή» – Ο Τούρκος τα θέλει όλα
[Tribune]: «Κόντρα» Δένδια-Τσαβούσογλου στην… «Καθημερινή» – Ο Τούρκος τα θέλει όλα

[Tribune]: «Κόντρα» Δένδια-Τσαβούσογλου στην… «Καθημερινή» – Ο Τούρκος τα θέλει όλα

Με τα πάγια επιχειρήματα της Άγκυρας, που βασίζονται στην λογική της ισχύος και του παζαριού και όχι του διεθνούς Δικαίου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαλαλεί τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρει:

«Η προτίμησή μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι διπλωματία χωρίς προϋποθέσεις», προσθέτοντας ότι δεν είναι ρεαλιστικές οι απόπειρες προς την κατεύθυνση του αποκλεισμού μίας χώρας όπως η Τουρκία – με τη μεγαλύτερη σχετική ακτογραμμή στην περιοχή, έναν αυξανόμενο πληθυσμό, παραγωγικές δυνατότητες και αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες- από τα πλούτη της ίδιας της γειτονιάς της.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσθέτει ότι αναμένει από την Ελλάδα «να ανανεώσει όλα τα κανάλια διαλόγου με την Τουρκία χωρίς καμία προϋπόθεση» υπογραμμίζοντας ότι οι προϋποθέσεις γεννούν άλλες αντι-προϋποθέσεις.

Στο ίδιο άρθρο ο Τσαβούσογλου επιτίθεται εκ νέου στη Γαλλία σημειώνοντας ότι «πρόσφατα, κυβερνήσεις όπως αυτή της Γαλλίας, δείχνουν μια απερίσκεπτη λαχτάρα για το αποικιακό παρελθόν τους».

Δένδιας: Μόνη διαφορά η υφαλοκρηπίδα

Στην ίδια εφημερίδα ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, στο δικό του άρθρο, επισημαίνει ότι οι μονομερείς διεκδικήσεις δε συνιστούν διαφορές τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να επανεκκινήσει τον διάλογο που θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση της μοναδικής διαφοράς που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, σε διαφορετική περίπτωση Αθήνα και Άγκυρα να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!