Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Κόντε: Στην Ε.Ε. ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι – Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις
[Tribune]: Κόντε: Στην Ε.Ε. ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι – Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις

[Tribune]: Κόντε: Στην Ε.Ε. ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι – Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις

Στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μίλησε στη Βουλή για τη σημασία που έχει το εγχείρημα ενός Ταμείου Ανάκαμψης για την ΕΕ, ζητώντας την λήψη αποφάσεων άμεσα, ή τουλάχιστον μέσα στον Ιούλιο.

H ιταλική κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της.

«Τώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε όλοι», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στη βουλή της Ρώμης, ενόψει της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής.

Η κύρια αναφορά του ήταν η ανάγκη έγκρισης του Ταμείου Ανάκαμψης, χωρίς αλλαγές και συμβιβασμούς.

«Η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία είναι συμμετρική. Η σύνοδος πρέπει να φανεί στο ύψος ενός θαρραλέου οράματος, δεν μπορεί να μην πετύχει τον στόχο αυτό, ο οποίος θα επηρεάσει μια ολόκληρη εποχή», πρόσθεσε ο Κόντε.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «οι εθνικιστικές απαντήσεις είναι αναχρονιστικές» και θα προκαλούσαν οπισθοδρόμηση «σε έναν κόσμο κάθε άλλο παρά ασφαλή».

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το αναλυτικό σχέδιο ανάκαμψης.

Η Ιταλία πιστεύει ότι η απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μοναδικής αξίας και ότι αλλάζει την σχέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις διάφορες κυβερνήσεις των χωρών μελών.

Αλλά η κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων θεωρεί βασικής σημασίας να δοθεί το τελικό “ελεύθερο” εντός του Ιουλίου, εφόσον «καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει όφελος, στην φάση αυτή, σε βάρος κάποιας άλλης».

Η κυβέρνηση Κόντε δεσμεύεται, παράλληλα, να παρουσιάσει αμέσως μετά τις θερινές διακοπές το αναλυτικό της σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας χάρη και στις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!