Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Κινέζοι ερευνητές: Προϊόν φυσικής εξέλιξης και μόνον ο κορωνοϊός
[Tribune]: Κινέζοι ερευνητές: Προϊόν φυσικής εξέλιξης και μόνον ο κορωνοϊός

[Tribune]: Κινέζοι ερευνητές: Προϊόν φυσικής εξέλιξης και μόνον ο κορωνοϊός

Στην «αντεπίθεση» σχετικά με τις θεωρίες προέλευσης του κορονοϊού προχώρησαν Kινέζοι ερευνητές σε επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Science China: Life Sciences, τονίζοντας πως ο κορωνοϊός, που προκαλεί την Covid-19, μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας φυσικής εξέλιξης πολλαπλών σταδίων και επομένως είναι απίθανο να έχει δημιουργηθεί σε αγορά μιας μεγάλης πόλης, ενώ ακόμη λιγότερο πιθανό είναι ότι δημιουργήθηκε σε εργαστήριο.

Το άρθρο έρχεται σε μια στιγμή όπου η παγκόσμια κοινότητα εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ο ιός να αποτελεί προϊόν εργαστηριακού ατυχήματος.

Άλλωστε τόσο ο Π.Ο.Υ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, ζητούν επίμονα να φωτιστούν όλες οι πτυχές λειτουργίας του Ιολογικού Ινστιτούτου της Bουχάν, ακόμη και αν τελικά δεν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό.

Από την άλλη, Κινέζοι Αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν την διεθνή κοινότητα πως ο ιός είτε ήταν αποτελέσματα μιας φυσιολογικής εξέλιξης, είτε πως εισήχθη στην χώρα μέσω κατεψυγμένων προϊόντων.

Το νέο άρθρο σχετικά με την προέλευση του ιού γράφτηκε από περισσότερους από 20 Κινέζους μελετητές και έναν Βρετανό ερευνητή που συνεργάζονται με πανεπιστήμια και νοσοκομεία στην Κίνα ή με ιδρύματα που συνδέονται με την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, όπως αναφέρει η ertnews.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας καθηγητή Γου Τσουγκ Ι της Σχολής Επιστημών Ζωής στο Πανεπιστήμιο Σουν Γιατ Σεν της Κίνας, η ανάπτυξη ιδιαίτερα προσαρμοστικών χαρακτηριστικών στον ιό αποτελεί γενικά μια σταδιακή διαδικασία που καθοδηγείται από τη φύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!