Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Κίνα έτοιμη να «μπει» στη Λιβύη – Μένφι: «Η Λιβύη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κίνα»
[Tribune]: Η Κίνα έτοιμη να «μπει» στη Λιβύη – Μένφι: «Η Λιβύη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κίνα»

[Tribune]: Η Κίνα έτοιμη να «μπει» στη Λιβύη – Μένφι: «Η Λιβύη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κίνα»

Ο πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, πραγματοποίησε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, την Παρασκευή για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη και τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κινέζος ανώτατος διπλωμάτης κάλεσε όλα τα κόμματα της Λιβύης να αποφύγουν τις εντάσεις και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες για να προωθήσουν τη διαδικασία πολιτικής διευθέτησης στη χώρα.

Αυτές οι παρατηρήσεις έγιναν κατά τη συνάντηση του Μένφι με τον Γουάνγκ στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA).

«Ο κινεζικός και ο λιβυκός λαός μοιράζονται παραδοσιακή φιλία», είπε ο Γουάνγκ, σημειώνοντας ότι η Κίνα υποστηρίζει σταθερά τη Λιβύη στη διαφύλαξη της εθνικής της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Υποστηρίζει επίσης τις προσπάθειες των Αρχών της Λιβύης για τη διατήρηση της σταθερότητας, την ανοικοδόμηση της οικονομίας και την προώθηση των γενικών εκλογών και της πολιτικής διαδικασίας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

«Η Κίνα εκτιμά τη σταθερή προσήλωση της Λιβύης στη φιλική πολιτική απέναντι της και την πολύτιμη υποστήριξή της σε θέματα που σχετίζονται με τα βασικά συμφέροντα και τις κύριες ανησυχίες της Κίνας», σημείωσε ο Γουάνγκ.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να σταθεί σταθερά στη Λιβύη για να υποστηρίξει από κοινού την αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, βασικό κανόνα που διέπει τις διεθνείς σχέσεις και να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα των δύο χωρών και τα κοινά συμφέροντα των αναπτυσσόμενων εθνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!