Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Kεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Θα αργήσει η μείωση των επιτοκίων
[Tribune]: Kεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Θα αργήσει η μείωση των επιτοκίων

[Tribune]: Kεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Θα αργήσει η μείωση των επιτοκίων

Για τα επιτόκια μίλησε ο νέος διοικητής της τουρκικής κεντρικής τράπεζας Νατσί Αγκμπάλ τονίζοντας πως δεν αναμένει ότι η τράπεζα θα αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσής τους.

Μιλώντας στο Reuters, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε από τότε που ανέλαβε τα ηνία της κεντρικής τράπεζας πριν από τρεις μήνες, ο Αγκμπάλ δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο αυξήσεων των επιτοκίων. Όπως είπε, η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να προλαβαίνει τις αγορές, αυξάνοντας γρήγορα τα επιτόκια αν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο πληθωρισμός, που σήμερα είναι στο 15%, μπορεί να κινηθεί υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Οι δηλώσεις του, όπως η αποκάλυψη ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει πλέον συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap lines) με άλλες κεντρικές τράπεζες, ενίσχυσαν την άποψη που κερδίζει έδαφος μεταξύ των επενδυτών ότι η τράπεζα δεν βιάζεται να αρχίσει τη χαλάρωση της πολιτικής της παρά τις εκκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για χαμηλότερα επιτόκια.

«Δεν φαίνεται πιθανό ότι θα βάλουμε θέμα μειώσεων επιτοκίων στην ατζέντα για μεγάλο διάστημα φέτος», είπε ο Αγκμπάλ, σημειώνοντας ότι οι τιμές καταναλωτή αναμένεται να κινηθούν ανοδικά για λίγους μήνες πριν υποχωρήσουν σταδιακά προς το 9,4% που προβλέπει η κεντρική τράπεζα στο τέλος του έτους.

«Αν οποιαδήποτε νέα στοιχεία που έχουμε δείξουν κίνδυνο απόκλισης από τον μεσοπρόθεσμο στόχο για την πορεία των πληθωριστικών προσδοκιών και της συμπεριφοράς όσον αφορά την τιμολόγηση, θα συσφίξουμε (την πολιτική) περαιτέρω προκαταβολικά», δήλωσε στα νέα γραφεία της τράπεζας στην Κωνσταντινούπολη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!