Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Κατρούγκαλος: Στρατηγικά ορθή επιλογή η αμυντική συμφωνία με Γαλλία – Ο Μητσοτάκης «φούσκωσε» τον λογαριασμό
[Tribune]: Κατρούγκαλος: Στρατηγικά ορθή επιλογή η αμυντική συμφωνία με Γαλλία – Ο Μητσοτάκης «φούσκωσε» τον λογαριασμό

[Tribune]: Κατρούγκαλος: Στρατηγικά ορθή επιλογή η αμυντική συμφωνία με Γαλλία – Ο Μητσοτάκης «φούσκωσε» τον λογαριασμό

Στρατηγικά ορθή επιλογή η αμυντική συμφωνία με Γαλλία, αλλά οι παλινωδίες Μητσοτάκη «φουσκώνουν» απαράδεκτα τον λογαριασμό, επεσήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» με το Νίκο Ξυδάκη, τοποθετήθηκε επί της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας, των εξοπλιστικών δαπανών και της νέας αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Κατά τον κ. Κατρούγκαλο, η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία όπως και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες Belharra αποτελούν επί της αρχής στρατηγικά ορθή επιλογή, που είχε δρομολογηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ρητή μνεία γίνεται, άλλωστε, στο προοίμιο της συμφωνίας στη Στρατηγική Εταιρική Σχέση για το μέλλον, που υπογράφτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015 και εξειδικεύθηκε με σχετικό Οδικό Χάρτη το 2016.

Οι παλινωδίες όμως του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε απορρίψει τελευταία στιγμή τον κρίσιμο Ιούλιο 2020 τις φρεγάτες ως «πολύ ακριβές», για να προχωρήσει σε προμήθειες εκτός προγραμματισμού και στρατηγικής, «φούσκωσαν» το λογαριασμό των εξοπλισμών στο δυσβάσταχτο και δυσθεώρητο ποσό άνω των 10 δισ. ευρώ.

Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει αγορές που δεν έχουν πάρει την προβλεπόμενη θεσμικά πορεία έγκρισης (Ανώτατα Συμβούλια Κλάδων, ΓΔΑΕΕ, Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, Συμβούλιο Άμυνας, Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξοπλισμών και ΚΥΣΕΑ) πράγμα που δεν συμβάλλει στην ορθολογική ενίσχυση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!