Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Κατρούγκαλος: Με ποια ανταλλάγματα ο Μητσοτάκης υπογράφει πενταετή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ;
[Tribune]: Κατρούγκαλος: Με ποια ανταλλάγματα ο Μητσοτάκης υπογράφει πενταετή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ;

[Tribune]: Κατρούγκαλος: Με ποια ανταλλάγματα ο Μητσοτάκης υπογράφει πενταετή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ;

Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ – Η αλαζονεία του πρωθυπουργού και η απόρριψη της συναίνεσης μαρτυρούν ανασφάλεια και αδυναμία, δήλωσε τη Δευτέρα σε ΜΜΕ ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος άσκησε έντονη κριτική στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον Τομεάρχη Εξωτερικών, ο Κ. Μητσοτάκης εμφάνισε μια εικονική πραγματικότητα, για να συγκαλύψει κυβερνητικές και προσωπικές αποτυχίες.

Παρουσίασε ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα από το οποίο τίποτα δεν πρέπει να περιμένει η μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Επανέλαβε ως εξαγγελίες πολλά από τα ήδη ισχύοντα μέτρα, ώστε να εμφανιστεί η μαγική εικόνα των 3,5 δισ. παροχών.

Ιδιαίτερα ανησυχητική, κατά τον Γ. Κατρούγκαλο, υπήρξε η απόρριψη κάθε προοπτικής συναίνεσης από τον Πρωθυπουργό.

Η αναζήτηση κοινών τόπων στα μείζονα θέματα δεν απορρέει όμως από τη συμπάθεια ή την αντιπάθεια των πολιτικών αρχηγών, αλλά από την ανάγκη να υπάρξουν συγκλίσεις και συνέχεια στην εθνική πολιτική.

Την ανάγκη αυτή είχε ήδη υπονομεύσει ο κ. Μητσοτάκης με την προσπάθεια διεμβολισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την απόπειρα υπουργοποίησης του Ναυάρχου Αποστολάκη και τώρα ανάγει την αλαζονεία του σε δόγμα πολιτικής.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι αυτή η στάση σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα.

Πληροφορηθήκαμε από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να υπογράψει πενταετή αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, αντίθετα με την πάγια επιλογή μέχρι σήμερα όλων των κυβερνήσεων, όλων των χρωμάτων να συνάπτουν ετήσιες συμφωνίες, που να προσαρμόζονται στις εκάστοτε αλλαγές του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!