Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Καθηγητής Βατόπουλος: Ενας ασυμπτωματικός σε κλαμπ μπορεί να κολλήσει 400 άτομα
[Tribune]: Καθηγητής Βατόπουλος: Ενας ασυμπτωματικός σε κλαμπ μπορεί να κολλήσει 400 άτομα

[Tribune]: Καθηγητής Βατόπουλος: Ενας ασυμπτωματικός σε κλαμπ μπορεί να κολλήσει 400 άτομα

Η ζωή βρίσκει σταδιακά τους ρυθμούς της μετά την καραντίνα. Όμως, αυτό συνέπεσε χρονικά με την αρχή του καλοκαιριού, οπότε σχεδόν άπαντες ξεχύθηκαν στις παραλίες.

Είναι ανησυχητικό το ότι σε πολλές περιπτώσεις, τα μέτρα προστασίας, ακόμα και οι αποστάσεις, δεν τηρούνται. Τρανταχτό παράδειγμα τα μπαρ που γεμίζουν ασφυκτικά, όπως έγινε στο γνωστό μπιτς μπαρ στη Φτελιά Μυκόνου, όταν και διοργανώθηκε πάρτι.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο καθένας μας το πρόβλημα στις σωστές διαστάσεις του, να το ενστερνιστεί και να το εφαρμόσει με τη θέλησή του.

Επίσης είναι θεμελιώδες να καταλάβουμε όλοι μας πως ο κορονοϊός είναι εδώ, η επιδημία είναι σε πλήρη έξαρση, τα σύνορα θα ανοίξουν, άρα ο καθένας μας πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει.

Η Ελλάδα δεν μπορεί ναι είναι απομονωμένη, δεχόμαστε τον κίνδυνο να ανοίξουμε τα σύνορά μας, χρειάζεται, όμως, πλήρης έλεγχος, αλλά δεν ξέρω ποια δυνατότητα υπάρχει ώστε να γίνουν μαζικά τεστ», σχολίασε σχετικά.

Αμέσως μετά, ο καθηγητής Μικροβιολογίας, απάντησε στην ερώτηση «σε έναν χώρο με 400 άτομα, σε ένα κλαμπ, για ποιες συνέπειες μπορούμε να μιλάμε λόγω του συγχρωτισμού;»

«Μπορεί να κολλήσει και τους 400, ακόμα κι αν είναι ασυμπτωματικός, ακόμα και αν το ιικό φορτίο του είναι πολύ μικρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!