Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Καθηγητής Παρασκευής: Δεν είμαστε σε επίπεδα χαλάρωσης
[Tribune]: Καθηγητής Παρασκευής: Δεν είμαστε σε επίπεδα χαλάρωσης

[Tribune]: Καθηγητής Παρασκευής: Δεν είμαστε σε επίπεδα χαλάρωσης

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και η κατάσταση δεν είναι για να εφησυχάζουμε», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στις κόκκινες περιοχές σε ό,τι έχει να κάνει με την κυκλοφορία, ο στόχος είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των ανεμβολίαστων σε χώρους υψηλού κινδύνου, σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός και ο κίνδυνος για μεταδόσεις είναι πολύ μεγάλος.

«Δεν είμαστε σε επίπεδα χαλάρωσης και πρέπει να δοθεί στην κοινωνία ότι δεν έχουμε επίπεδα εμβολίασης τέτοια, όπως άλλες χώρες, όπως πχ η Δανία, ή η Πορτογαλία που επιστρέφει σε πλήρες καθεστώς κανονικότητας.

Τα μέτρα έχουν το χαρακτήρα ότι οι εμβολιασμένοι επανέρχονται σιγά – σιγά στην κανονικότητα, αλλά στη χώρα μας συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά περιοριστικά μέτρα όπως το testing για τους ανεμβολίαστους για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους.

Αν στο περιβάλλον των εμβολιασμένων υπάρχουν ανεμβολίαστοι, ο κίνδυνος είναι αυξημένος, όπως αυξημένος είναι και στις «κόκκινες περιοχές», όπου το ιικό φορτίο είναι αυξημένο.

Θα επανεξεταστούν τα μέτρα ανάλογα με την απόδοσή τους και θα κριθεί αν θα τροποποιηθούν, όμως η βασική προσπάθεια είναι η αύξηση των εμβολιασμών σε πολλές περιοχές της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι ευχής έργον να βλέπουμε Πανεπιστημιακούς χώρους να ενισχύουν τον εμβολιασμό, τόνισε ο κ. Παρασκευής.

Έχουμε παραδείγματα χωρών που έχουν πετύχει το τείχος ανοσίας (Σκανδιναβικές χώρες και Πορτογαλία) όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι μεγάλη και τα όποια κρούσματα είναι ήπια. Θα είμαστε ένα βήμα πριν την κανονικότητα όταν προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη στις ευπαθείς ομάδες, σχολίασε ο κ. Παρασκευής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!