Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο καθηγητής Μάζης «βλέπει» θερμή έκρηξη στη Μεσόγειο μετά τις 24 Σεπτεμβρίου
[Tribune]: Ο καθηγητής Μάζης «βλέπει» θερμή έκρηξη στη Μεσόγειο μετά τις 24 Σεπτεμβρίου

[Tribune]: Ο καθηγητής Μάζης «βλέπει» θερμή έκρηξη στη Μεσόγειο μετά τις 24 Σεπτεμβρίου

Το σχέδιο του Ταγίπ Ερντογάν για να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανέλυσε ο Ιωάννης Μάζης εκτιμώντας παράλληλα πως μετά την 24η Σεπτεμβρίου αν οι Βρυξέλλες δεν στείλουν ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα θα έχουμε «θερμή έκρηξη» στο Μεσόγειο.

«Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Ερντογάν αυτή τη στιγμή εξαντλεί το χρόνο μέχρι τις 24 του Σεπτεμβρίου ούτως ώστε με εναλλασσόμενες συμπεριφορές του τύπου ψυχρό – ζεστό να καταναλώσει αυτό το χρόνο να μη τεθούν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος του στις 24 του μηνός, να δώσει το δικαίωμα στη Γερμανία να αναπνεύσει από την πίεση στην οποία την έχει υποβάλει και παρελθούσης της 24ης, από την 25η και πέρα προσανατολίζεται να δημιουργήσει τα τετελεσμένα τα οποία επιθυμεί να δημιουργήσει ασχέτως αν εγώ θεωρώ ότι δεν θα του βγουν», είπε αρχικά στον Alpha 9,89 o Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ.

Εκτίμησε ότι μέχρι τη σύνοδο κορυφής ο Ερντογάν θα μας υποβάλει σε ένα «σκοτσέζικο ντους» αφού όπως σημείωσε: «Έχει λίγες πιθανότητες να βιαστεί να κάνει κάτι τέτοιο».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της Die Welt: «Εγώ θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον η Die Welt είναι μία σοβαρή εφημερίδα είχε και το δικαίωμα το γραφείο της στην Τουρκία να διυλίσει την είδηση, τη δυνατότητα, πριν προχωρήσει σε μία δημοσίευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!