Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Καταγγελία γιατρού: «Δεν με προσέλαβαν γιατί έχω δύο μικρά παιδιά»
[Tribune]: Καταγγελία γιατρού: «Δεν με προσέλαβαν γιατί έχω δύο μικρά παιδιά»

[Tribune]: Καταγγελία γιατρού: «Δεν με προσέλαβαν γιατί έχω δύο μικρά παιδιά»

Για διάκριση σε βάρος της κάνει λόγο μία γιατρός , βιοπαθολόγος – μικροβιολόγος, η οποία κατήγγειλε ότι δεν προσελήφθη σε διαγωνισμό γιατί αν και έχει όλα τα προσόντα για τη θέση του επιμελητή σε νοσοκομείο της Αθήνας, επειδή έχει δύο μικρά παιδιά.

Σε απάντησή του το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι η απόφαση για τη μία πρόσληψη έγινε βάσει βαθμολογίας και δεν έπαιξε ρόλο η οικογενειακή κατάσταση της καταγγέλλουσας.

«Το γεγονός ότι απορρίπτεται μια γυναίκα γι’ αυτό τον λόγο αφορά όλους τους γιατρούς, όλων των φύλων, που διεκδικούν μια θέση στο ΕΣΥ. Μας ωθούν στη μη τεκνοποίηση, αν όχι στη στείρωση», επισημαίνει η γιατρός μιλώντας στο OPEN.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην εκπομπή ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Παναγιώτης Παπανικολάου, όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν και προκηρύχθηκε η θέση επιμελητή της Β’ ΕΣΥ σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών.

Η επιλογή, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση, έγινε τώρα.

Στο πρακτικό, τμήμα του οποίου παρουσιάζει το OPEN, αποκαλύπτεται ένα σκεπτικό με βάση το οποίο η γιατρός ναι μεν είναι αξιόλογη επιστήμονας, αλλά το γεγονός πως είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών δεν συνάδει με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και έτσι δεν είναι γνωστό αν μπορεί να ανταποκριθεί.

Η γιατρός, αφού της ανακοινώθηκε η απόφαση πως δεν θα προσληφθεί, ενώ στην ουσία είχε όλα τα τυπικά προσόντα, κατέθεσε ένσταση στο υπουργείο Υγείας ζητώντας την αναπομπή του πρακτικού και την έκδοση νέας απόφασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!