Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Το Καστελλόριζο στο στόχαστρο Ερντογάν – Τι λένε Συρίγος και Φίλης
[Tribune]: Το Καστελλόριζο στο στόχαστρο Ερντογάν – Τι λένε Συρίγος και Φίλης

[Tribune]: Το Καστελλόριζο στο στόχαστρο Ερντογάν – Τι λένε Συρίγος και Φίλης

Τις επόμενες κινήσεις του «Ορούτς Ρέις», αλλά και τη στρατηγική του Ερντογάν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έχει βάλει στο στόχαστρό του το Καστελλόριζο, επιχείρησαν να εξηγήσουν μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ οι διεθνολόγοι Άγγελος Συρίγος και Κωνσταντίνος Φίλης.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Φίλης, η Ελλάδα έχει στοχοποιηθεί από τον Ερντογάν και είναι η προτεραιότητα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο.

«Εφόσον το “Ορούτς Ρέις” προχωρά σε σεισμικές έρευνες και δεν κόβει βόλτες και κάνει επίδειξη σημαίας, το να βρεθεί στα 6 μίλια, στην αιγιαλίτιδα ζώνη, καθώς μιλάμε για παραβίαση κυριαρχίας και όχι δυνητικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και ασφαλώς η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει», υπογραμμίζει.

Προσθέτει δε ότι «ο Ερντογάν συνομιλεί με την ιστορία.

»Δεν συνομιλεί ούτε με τη Μέρκελ ούτε με τον Τραμπ ούτε με τον Πούτιν.

»97 χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης δίνει τον δικό του αγώνα ανεξαρτησίας για τη δική του Τουρκία, θέλοντας να αντικαταστήσει τον Κεμάλ.

»Αν επικρατήσει ο Ερντογάν, το πολιτικό όν που έχει μάθει να επιβιώνει και που επί 18 χρόνια κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική σκηνή, θα προσμετρήσει τις συνέπειες που θα έχουν οι επιλογές του κυρίως για την τουρκική οικονομία, όχι τόσος οι κυρώσεις, αλλά ο αντίκτυπος των επενδύσεων».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής, κ. Συρίγος τονίζει ότι η παραβίαση της αιγιαλίτιδας ζώνης αποτελεί κόκκινη γραμμή για την ελληνική πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!