Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Σε υστερία ο πρόεδρος των Γερμανών εργοδοτών: Ένας αριστερός συνασπισμός θα εξαπλώσει μούχλα στη Γερμανία
[Tribune]: Σε υστερία ο πρόεδρος των Γερμανών εργοδοτών: Ένας αριστερός συνασπισμός θα εξαπλώσει μούχλα στη Γερμανία

[Tribune]: Σε υστερία ο πρόεδρος των Γερμανών εργοδοτών: Ένας αριστερός συνασπισμός θα εξαπλώσει μούχλα στη Γερμανία

Ο πρόεδρος των Γερμανών εργοδοτών Ράινερ Ντούλγκερ προειδοποίησε ρητώς για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης που θα αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), τους Πράσινους (Die Gruenen) και την Aριστερά (Die Linke).

«Mε έναν αριστερό συνασπισμό απειλείται η ανάπτυξη και η ευημερία.

»Ένα είδος ερυσίβης (μούχλας) θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, για να μην πω παγετός, ο οποίος στη συνέχεια θα παγώσει αργά αλλά σταθερά εμάς και την ευημερία μας», είπε ο Ντούλγκερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Τα προγράμματα των αριστερών κομμάτων το δείχνουν πολύ καθαρά: κοινωνική οικονομία της αγοράς δεν μπορεί να υπάρξει με περισσότερο κράτος, περισσότερους φόρους, περισσότερες κοινωνικές εισφορές και περισσότερα χρέη.

»Η κοινωνική οικονομία της αγοράς χρειάζεται περισσότερη ευελιξία, περισσότερη ταχύτητα, περισσότερη ισότητα μεταξύ των γενεών, κοινωνικά συστήματα τα οποία να μπορούν να χρηματοδοτηθούν και περισσότερη ατομική ευθύνη», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων (BDA).

«Οι ομοσπονδιακές εκλογές είναι επομένως και μια κρίσιμη απόφαση για την ευημερία στη Γερμανία.

»Το ερώτημα είναι: Μπορούμε να διατηρήσουμε την ευημερία μας και να καταφέρουμε να μεταδώσουμε ξανά ένα πνεύμα αισιοδοξίας ή αυτή η χώρα θα μείνει ακίνητη, θα παγώσει και θα βυθιστεί στην κουλτούρα ενός συγκεντρωτικού κράτους που θα μας υπαγορεύει τα πάντα, ακόμα και πόσα φρούτα και λαχανικά πρέπει να τρώμε;

»Δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!