Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Iσραηλινός ειδικός: Η χώρα έχει πετύχει την «ανοσία της αγέλης»
[Tribune]: Iσραηλινός ειδικός: Η χώρα έχει πετύχει την «ανοσία της αγέλης»

[Tribune]: Iσραηλινός ειδικός: Η χώρα έχει πετύχει την «ανοσία της αγέλης»

Τo Ισραήλ μάλλον έχει ήδη πετύχει την «ανοσία της αγέλης» από τον κορωνοϊό, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γκιλί Ρετζάβ Γιοχέι, διευθυντής της μονάδας Ελέγχου λοιμώξεων του Ιατρικού Κέντρου Σίμπα.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι καθώς η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα σε πολλούς τομείς, «δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια».

«Είμαι αισιόδοξος», τόνισε -για να προσθέσει ότι «έχουμε ξεπεράσει το σκληρό κομμάτι της επιδημίας.

»Ωστόσο, πρέπει να τονίσω ότι υπάρχουν ακόμα τα παιδιά, που δεν έχουν εμβολιαστεί- και θα πάρει κάποιους μήνες πριν μπορέσουμε να το κάνουμε».

Όπως είναι γνωστό, οι κλινικές μελέτες σε παιδιά είναι σε εξέλιξη -υπάρχουν μικρές μελέτες που δίνουν θετικές ενδείξεις, αλλά δεν υπάρχουν ακόμα τελικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, δημοσιοποιήθηκε ισραηλινή μελέτη η οποία δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι έχουν προστασία από τον κορωνοϊό για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το Ισραήλ των 9 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πραγματοποιήσει ως τώρα 5.269.052 εμβολιασμούς πρώτης δόσης, με 4.840.000 ανθρώπους να έχουν λάβει και την δεύτερη δόση.

Προβλήματα με την Pfizer

Τα πρώτα προβλήματα με τις παραδόσεις εμβολίων της Pfizer αντιμετωπίζει το Ισραήλ, με την εταιρεία να «μπλοκάρει» την παράδοση 700.000 δόσεων εμβολίων, που επρόκειτο να φτάσουν στην χώρα την Κυριακή.

Στελέχη της Pfizer είπαν στην Jerusalem Post ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει πληρώσει για την τελευταία μεγάλη παράδοση εμβολίων, που ήταν 2,5 εκατομμύρια δόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!