Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που σκοτώνει τα σωματίδια κορωνοϊού
[Tribune]: Το Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που σκοτώνει τα σωματίδια κορωνοϊού

[Tribune]: Το Ισραήλ παράγει ρινικό σπρέι που σκοτώνει τα σωματίδια κορωνοϊού

Ένα ρινικό σπρέι που θα διατεθεί στο εμπόριο με την ένδειξη ότι μπορεί να σκοτώσει το 99,9% των σωματιδίων του κορωνοιού έχει αρχίσει να παράγεται σε ισραηλινό εργοστάσιο.

Το σπρέι θα μπορούσε να έχει αποτρέψει μεγάλο μέρος των λοιμώξεων COVID-19 στον κόσμο, δήλωσε η εφευρέτης του, η Δρ Γκίλι Ρέγκεβ, στους Times of Israel.

«Ελπίζουμε ότι το ρινικό σπρέι μας θα σώσει τώρα πολλές ζωές ανθρώπων σε χώρες που περιμένουν το εμβόλιο», δήλωσε η Ρέγκεβ, Ισραηλινή βιοχημικός που ίδρυσε την εταιρεία SaNOtize και ανέπτυξε το σπρέι στον Καναδά.

“Θα είναι προσιτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη, για την προστασία από οποιαδήποτε ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού.”

Η ίδια πρόσθεσε ότι το σπρέι έχει αποδειχθεί στις εργαστηριακές έρευνες ότι είναι αποτελεσματικό έναντι ενός ευρέος φάσματος ιών και ότι μάλιστα οι νέες παραλλαγές του κορωναϊού δεν θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητά του:

«Περιέχει ένα αντιικό ευρέος φάσματος που σκοτώνει όλους τους ιούς και όλες οι παραλλαγές” είπε χαρακτηριστικά η Ρέγκεβ.

Ο Regev χαρακτήρισε το Enovid «ισοδύναμο απολυμαντικού χεριών για τη μύτη» και είπε ότι δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα στις ρινικές διόδους για να σταματήσει τους ιούς μαζί με ένα «χημικό φράγμα» του μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες.

«Το μονοξείδιο του αζώτου σημαίνει ότι αυτό είναι ένα ειδικό σπρέι που δεν αποκλείει μόνο ιούς, αλλά τους σκοτώνει», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!