Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ισπανία: Αύξηση κρουσμάτων σε ανεμβολίαστους 20-29 ετών
[Tribune]: Ισπανία: Αύξηση κρουσμάτων σε ανεμβολίαστους 20-29 ετών

[Tribune]: Ισπανία: Αύξηση κρουσμάτων σε ανεμβολίαστους 20-29 ετών

Νέο κύμα της πανδημίας, ιδιαίτερα μεταξύ νέων που δεν έχουν εμβολιαστεί, προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα και στην Ισπανία, γεγονός που αποτυπώνεται στον αριθμό των κρουσμάτων.

Από την Παρασκευή, οι μολύνσεις που καταγράφηκαν ανέρχονται σε 32.607, σημειώνοντας αύξηση 85% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο δείκτης μολύνσεων των 14 ημερών έφτασε τη Δευτέρα τα 204 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, από 95 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Όμως στους νέους μεταξύ 20-29 ετών ο δείκτης αυτός εκτοξεύτηκε στο 640.

Περίπου το 80% των Ισπανών άνω των 40 ετών έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 14%.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε λεπτό σημείο όσον αφορά τη μεταδοτικότητα, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν μεταφράζεται σε σοβαρές μολύνσεις», είπε ο συντονιστής της ισπανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Φερνάντο Σιμόν.

Σταθερές οι εισαγωγές σε νοσοκομεία

Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία δεν έχουν επηρεαστεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στους νέους και η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι μικρότερη του 7%.

Οι μολύνσεις μειώνονταν σταθερά από τον Απρίλιο, όμως άρχισαν να αυξάνονται και πάλι από τα μέσα Ιουνίου. Πολλές περιφέρειες, όπως η Καταλονία και η Καντάμπρια, εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν ξανά περιορισμούς στη νυχτερινή διασκέδαση και στις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 3.866.475 κρούσματα και 80.934 θάνατοι λόγω της Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!