Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το Ιράν εκτέλεσε τον Ρεζά Ασγαρί που είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως πράκτορας της CIA
[Tribune]: Το Ιράν εκτέλεσε τον Ρεζά Ασγαρί που είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως πράκτορας της CIA

[Tribune]: Το Ιράν εκτέλεσε τον Ρεζά Ασγαρί που είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως πράκτορας της CIA

Η Τεχεράνη εκτέλεσε έναν Ιρανό ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ, πωλώντας πληροφορίες για το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος των ιρανικών δικαστικών αρχών Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Ο Ρεζά Ασγαρί, ένας Ιρανός που είχε εργαστεί για την αεροδιαστημική υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας ως την συνταξιοδότησή του πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, εκτελέστηκε την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε ο Εσμαϊλί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε ο επίσημος ιστότοπος Mizan Online.

Αυτός είχε εργαστεί στο υπουργείο για χρόνια και πήρε τη σύνταξή του στις αρχές του ιρανικού έτους 1395 (Μάρτιος 2016-17), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο Ασγαρί έλαβε σημαντικά χρηματικά ποσά από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) «μετά την συνταξιοδότησή του πωλώντας της τις πληροφορίες που είχε για τους πυραύλους μας», σημείωσε.

«Αυτός αναγνωρίστηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο», κατέληξε ο Εσμαϊλί.

Ο Εσμαϊλί πρόσθεσε παράλληλα ότι η θανατική ποινή που επιβλήθηκε στον Μαχμούντ Μουσαβί Μαζντ, έναν άλλον Ιρανό που καταδικάστηκε τον Ιούνιο για κατασκοπεία, θα εκτελεστεί επίσης.

Ο Μαζντ κατηγορείτο ότι έδωσε πληροφορίες στις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τις μετακινήσεις του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, διοικητή της Δύναμης αλ Κοντς, της επίλεκτης μονάδας που είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο Σολεϊμανί σκοτώθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Βαγδάτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!