Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Τι είπε η Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών
[Tribune]: Τι είπε η Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών

[Tribune]: Τι είπε η Θεοδωρίδου για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκαν στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα και στη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Αρχικά το λόγο πήρε η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ξεκίνησε με ευχές για καλή σχολική χρονιά, δίνοντας έμφαση στο να είναι η φετινή σχολική χρονιά χωρίς διακοπές με κλεισίματα σχολείων.

Η ίδια έδωσε παράδειγμα από πρόσφατο μάθημα που παρέδωσε η ίδια σε τελειόφοιτους φοιτητές της ιατρικής πριν από μερικά 24ωρα.

Η ίδια αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων, ενώ τόνισε ότι οι υγειονομικοί είναι πιθανό να πάρουν σειρά για χορήγηση τρίτης δόσης μετά τις ευπαθείς ομάδες.

«Ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων ηλικίας 12 – 17 ετών αποτελεί θέμα συζήτησης.

»Πολλά από τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς των γονέων, θα απαντηθούν από τα άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται.

»Θα δοθούν και κατάλληλες απαντήσεις σε λανθασμένες απόψεις, όπως ότι τα εμβόλια αναστέλλουν την ανάπτυξη των παιδιών ή αλλάζουν το DNA τους.

»Οι αντιλήψεις αυτές θα εκλείψουν με την επικοινωνία γονέων και παιδιών με τους παιδιάτρους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η κ. Θεοδωρίδου, εξήγησε πως είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να δοθεί το «πράσινο φως» και για εμβολιασμό βρεφών και παιδιών κάτω των 12 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!