Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Τι είπε ο Οικονόμου για τα rapid test στους 12χρονους
[Tribune]: Τι είπε ο Οικονόμου για τα rapid test στους 12χρονους

[Tribune]: Τι είπε ο Οικονόμου για τα rapid test στους 12χρονους

Για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους ανεμβολίαστους εφήβους 12-17 ετών, στους οποίους, αρχικά, δεν επιτρεπόταν – τουλάχιστον, βάσει του πρώτου ΦΕΚ – η είσοδος σε ένα κλειστό χώρο της εστίασης, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, «για να μπορούν να είναι με τους γονείς τους σε έναν κλειστό χώρο που είναι το απολύτως φυσιολογικό, και όχι να τρώνε οι γονείς μέσα και τα παιδιά έξω, θα πρέπει να έχουν rapid test 48ώρου. Είναι απολύτως σαφές και καθαρό».

Ο κ. Οικονόμου, μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν για τις αρχικές προβλέψεις που περιλαμβάνονταν στο ΦΕΚ, διευκρίνισε πως «υπάρχει αυτή η πρόβλεψη για τα παιδιά 12-17 ετών, που ταυτόχρονα έχουν και τη δυνατότητα του εμβολίου, είτε γιατί δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, επειδή πρόσφατα ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού των εφήβων, είτε για τους οποιουσδήποτε άλλους λόγους».

Και υπογράμμισε πως «δεν είναι δυνατόν να χωρίζουμε τις οικογένειες, να θέλει μια οικογένεια να κάνει μια έξοδο, να πάει για φαγητό και τα παιδιά να μην μπορούν να την ακολουθήσουν.

»Γι’ αυτό, ακριβώς γι’ αυτή την κατηγορία, υπάρχει η πρόβλεψη να μπαίνει σε κλειστούς χώρους με rapid», όπως είπε.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι μια έξοδος για καφέ μπορεί να κοστίσει σε έναν 16χρονο, «ούτε λίγο-ούτε πολύ 13 ευρώ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε ότι «από την άλλη πλευρά, όμως, προστατεύονται και τα παιδιά, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι είναι θωρακισμένοι απέναντι στην ασθένεια, και ο περίγυρος εκεί και, βεβαίως, πάντα υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού».

Στην ερώτηση που δέχθηκε εάν «τα παιδιά πληρώνουν τις συμπεριφορές των μεγάλων», με το σκεπτικό πως αν το ποσοστό εμβολιασμού των άνω των 50 είχε φθάσει σε υψηλότερο επίπεδο, μπορεί να μην ήταν αναγκαίος ο εμβολιασμός των παιδιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Αυτό που λέτε είναι πραγματικότητα.

»Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα στην προσπάθεια της χώρας και της Πολιτείας για να θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση νιώθει ότι έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια όσον αφορά την πειθώ, αν δηλαδή όσοι ήταν να εμβολιαστούν πείστηκαν και τώρα πια δεν πείθεται κανείς, ο κ. Οικονόμου τόνισε:

«Το σίγουρο είναι ότι έχουμε κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!