Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Τι είπε για το τέταρτο κύμα και για τις μάσκες ο Παρασκευής
[Tribune]: Τι είπε για το τέταρτο κύμα και για τις μάσκες ο Παρασκευής

[Tribune]: Τι είπε για το τέταρτο κύμα και για τις μάσκες ο Παρασκευής

«Δεδομένου ότι έχουμε τα μεταλλαγμένα στελέχη “Δέλτα” και ήδη έχουμε εξάρσεις στα νησιά όπου υπάρχει χαλάρωση, τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για να περιορίσουν σημαντικά τα άτομα που έχουν μολυνθεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη διασπορά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Παρασκευής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» ο αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι είναι «για το καλό των διακοπών τους αλλά και των ιδίων τα μέτρα» που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευή, «η χρήση της μάσκας θα μας βοηθήσει να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

»Παρόλα αυτά λόγω της θερινής περιόδου, η χρήση της μάσκας δεν τηρείται από τους ανθρώπους, ιδίως όταν βρίσκονται σε διακοπές.

»Είναι ένα μέτρο που θα έχει κάποια αποτελεσματικότητα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι το μέτρο που θα μας προφυλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό» το καλοκαίρι.

«Η κατάργηση της χρήσης της μάσκας έγινε μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός και με δεδομένο το ότι η εμβολιαστική κάλυψη σταδιακά αυξανόταν και είχαμε σημαντική μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων», επισήμανε το μέλος της επιτροπής των ειδικών που αποφασίζει για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σύψας δήλωσε νωρίτερα ότι η Επιτροπή ουδέποτε εισηγήθηκε την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!