Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: ΗΠΑ και ΕΕ συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου αλλά… τι γίνεται με Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία κ.α.
[Tribune]: ΗΠΑ και ΕΕ συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου αλλά… τι γίνεται με Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία κ.α.

[Tribune]: ΗΠΑ και ΕΕ συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου αλλά… τι γίνεται με Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία κ.α.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να προσπαθήσουν να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά περίπου 1/3 έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις σε άλλες μεγάλες οικονομίες να συμμετάσχουν κι αυτές στην προσπάθεια, σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το σύμφωνο Ουάσιγκτον και Βρυξελλών επετεύχθη την ώρα που οι δύο πλευρές επιδιώκουν να παροτρύνουν και άλλες μεγάλες οικονομίες να αναλάβουν δράση εν όψει της παγκόσμιας συνόδου κορυφής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη, στη Σκωτία, τον Νοέμβριο.

Η πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία ενέργειας αλλά και στους κλάδους γεωργίας και διαχείρισης αποβλήτων που ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τις εκπομπές μεθανίου.

Σημειώνεται ότι οι εκπομπές μεθανίου, που αποτελούν τη μεγαλύτερη αιτία για την κλιματική αλλαγή μετά το διοξείδιο του άνθρακα, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς οι κυβερνήσεις αναζητούν λύσεις για την επιβράδυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς, που είναι ο στόχος της συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού.

Σε μια προσπάθεια να δώσουν το παράδειγμα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα πρόκειται να δεσμευτούν για την μείωση των εκπομπών μεθανίου που οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα κατά τουλάχιστον 30% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 2020, σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου δεσμεύσεων Ουάσιγκτον – Βρυξελλών που επικαλείται το Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!