Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Το υπ. Οικονομικών ψεύδεται, υποστηρίζει η Αχτσιόγλου και περνά στην αντεπίθεση
[Tribune]: Το υπ. Οικονομικών ψεύδεται, υποστηρίζει η Αχτσιόγλου και περνά στην αντεπίθεση

[Tribune]: Το υπ. Οικονομικών ψεύδεται, υποστηρίζει η Αχτσιόγλου και περνά στην αντεπίθεση

Με εξόφθαλμες παραποιήσεις και έκδηλες αντιφάσεις, υποστηρίζει εκτός άλλων σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου ότι, «το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε ανεπιτυχώς να στήσει μια απάντηση, για να επιτεθεί στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και να κάνει αντιπολίτευση με κλισέ».

«Τα νέα χρέη που δημιουργήθηκαν στην πανδημία μέχρι τέλος του 2020 είναι 17 δισ.», ενώ το ΥΠΟΙΚ μειώνει σκοπίμως το ποσό, προκείμενου να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ψευδείς δηλώσεις», προσθέτει, τονίζοντας παράλληλα ότι «Η κυβέρνηση αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα υπερχρέωσης των νοικοκυριών, αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης των ΜμΕ, προσβάλλοντας τελικά ευθέως τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που αγωνιά».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι:

Απορρίπτει τη ρύθμιση χρεών με κούρεμα οφειλής για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Απορρίπτει τη στήριξη των θέσεων και των σχέσεων εργασίας σηκώνοντας τα χέρια ψηλά μπροστά σε νέο κύμα ανεργίας και φτωχοποίησης.

Απορρίπτει την ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιμένει στον πτωχευτικό της νόμο που οδηγεί σε μαζικές πτωχεύσεις νοικοκυριών, εκκαθάριση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημεύει λαϊκές περιουσίες και την πρώτη κατοικία.

Σε ό,τι αφορά τα χρέη της πανδημίας το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει η κ. Αχτσιόγλου, προβαίνει σε μια πρόδηλη λαθροχειρία εντός της ανακοίνωσής του, καθώς υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται ότι τα χρέη της πανδημίας προς Δημόσιο και Τράπεζες είναι 17 δισ., διότι τα νέα χρέη προς την Εφορία (και μόνο) είναι 5,1 δισ. μέχρι το τέλος του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!