Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την προσπάθεια παραπληροφόρησης
[Tribune]: Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την προσπάθεια παραπληροφόρησης

[Tribune]: Ηλιόπουλος: Ο Μητσοτάκης συνεχίζει την προσπάθεια παραπληροφόρησης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τοποθετήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη «γαλάζια ήττα» στη Βουλή λόγω απόρριψης του νομοσχεδίου Βορίδη που περιείχε την άρση των περιορισμών για την ψήφο των αποδήμων.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για συνέχεια στην προσπάθεια παραπληροφόρησης από την πλευρά του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι «ψέματα λέει ο κ. Μητσοτάκης όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι Έλληνες τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού δεν ξεγελιούνται από το υποκριτικό ενδιαφέρον και τις ψευδολογίες του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την προσπάθεια παραπληροφόρησης από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, παρά το ναυάγιο του νομοσχεδίου της λίγες ώρες πριν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η πρόταση μας, να ψηφίζουν χωρίς περιορισμό όλοι οι απόδημοι, αλλά με σταθμισμένη ψήφο, κατά το γαλλικό, ιταλικό και πορτογαλικό μοντέλο «κλειστής εκπροσώπησης», είχε χαρακτηριστεί από την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 2017, με εισηγητή τον Γ. Γεραπετρίτη, ως «βέλτιστη πρακτική, η οποία απαμβλύνει τις συνέπειες της μαζικότητας της συμμετοχής των εκτός Επικρατείας στις εθνικές εκλογές, αναγνωρίζοντας στους τελευταίους δικαίωμα εκπροσώπησης μέσω προκαθορισμένου αριθμού βουλευτών».

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της ΝΔ είναι η μόνη θεσμική λύση που ακολουθείται από χώρες που έχουν σημαντική διασπορά, όπως η δική μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!