Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Οικονομολόγος προειδοποιεί για νέο κύμα πτωχεύσεων στη Γερμανία
[Tribune]: Οικονομολόγος προειδοποιεί για νέο κύμα πτωχεύσεων στη Γερμανία

[Tribune]: Οικονομολόγος προειδοποιεί για νέο κύμα πτωχεύσεων στη Γερμανία

O επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW) Μάρτσελ Φράτσερ προειδοποιεί ότι η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας μετά την κορύφωση της κρίσης της κορωνοϊού ενδέχεται να μην διαρκέσει και να υποτροπιάσει το 2022.

Γι αυτό απαιτείται αλλαγή πορείας στην οικονομική πολιτική.

«Η ανησυχία μου δεν ισχύει για τους επόμενους έξι μήνες, γιατί αναμένω μια προσωρινή οικονομική άνθηση λόγω των συσσωρευμένων αποταμιεύσεων και των θετικών επιπτώσεων που θα έχουν στην κατανάλωση και τις επενδύσεις.

»Έπειτα από μια προσωρινή έκρηξη, η γερμανική οικονομία θα μπορούσε όμως να υποχωρήσει ξανά το επόμενο έτος», δήλωσε ο πρόεδρος του DIW σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μήπως η γερμανική οικονομία υποχωρήσει πολύ ξανά το 2022 όταν θα έχει τελειώσει η κάλυψη της οικονομικής υστέρησης και πολλές επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα υψηλά χρέη τους και δεν θα έχουν επαρκείς προοπτικές.

»Το ενδεχόμενο κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων είναι ένας μεγάλος και ταυτόχρονα υποτιμημένος κίνδυνος», συνέχισε.

Ανάγκη προγράμματος μελλοντικών επενδύσεων

«Η μεγαλύτερη αδυναμία της γερμανικής οικονομικής πολιτικής είναι το γεγονός ότι εστιάζει πάρα πολύ στη βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση της οικονομικής κρίσης την οποία προκάλεσε ο κορωνοϊός.

»Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μελλοντικές επενδύσεις, προκειμένου να ανοίξει μακροπρόθεσμες προοπτικές για τις επιχειρήσεις και να δρομολογήσει επιτέλους τον μετασχηματισμό της γερμανικής οικονομίας αναφορικά με την προστασία του κλίματος, την ψηφιοποίηση και την εκπαίδευση», τόνισε ο διακεκριμένος οικονομολόγος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!