Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Ύφεση 9% το 2020 βλέπει για την Ελλάδα ο Standard & Poor’s
[Tribune]: Ύφεση 9% το 2020 βλέπει για την Ελλάδα ο Standard & Poor’s

[Tribune]: Ύφεση 9% το 2020 βλέπει για την Ελλάδα ο Standard & Poor’s

Στο 9% εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί η ύφεση στην ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος επισημαίνει ότι η εμφάνιση του κορωνοϊού και τα μέτρα από τις κυβερνήσεις για τον περιορισμό του έχει σταματήσει τη θετική οικονομική δυναμική που απολάμβαναν τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος πριν από την πανδημία.

Για αυτόν τον λόγο, τοποθετεί τώρα τις τάσεις οικονομικού κινδύνου για τις δύο χώρες σε σταθερές αντί για θετικές προηγουμένως, χωρίς αυτή η σύσταση να είναι αλλαγή αξιολόγησης.

Ειδικότερα, στην τελευταία 5σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο «Greece’s And Cyprus’ Banking Industry Risk Trends Shift Due To COVID-19 Shocks» ο οίκος επισημαίνει ότι οι συνθήκες ύφεσης έχουν επιβραδύνει την ανάκαμψη στις αγορές ακινήτων και την πιστοληπτική ικανότητα του ιδιωτικού τομέα.

Η πανδημία, η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και ο αντίκτυπος στον τουρισμό, τα ταξίδια και τις υπηρεσίες έχουν μειώσει τις προοπτικές για την ταχύτερη εκκαθάριση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, όπου επρόκειτο να σημειωθεί σημαντική πρόοδος από τις τράπεζες, με την υποστήριξη ορισμένων κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Αυτές οι εξελίξεις θα διατηρήσουν τα κέρδη αδύναμα και θα εμποδίσουν προσωρινά τις τράπεζες να διαφοροποιήσουν περαιτέρω τα χρηματοδοτικά τους προφίλ.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι ταξινομήσεις για την Αξιολόγηση Κινδύνου του Τραπεζικού κλάδου (BICRA) παραμένουν αμετάβλητες στο «9» για την Ελλάδα και στο «8» για την Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!