Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γιώργος Γεραπετρίτης: «Καμία εθνική υπαναχώρηση»
[Tribune]: Γιώργος Γεραπετρίτης: «Καμία εθνική υπαναχώρηση»

[Tribune]: Γιώργος Γεραπετρίτης: «Καμία εθνική υπαναχώρηση»

«Βασική μας πολιτική είναι: καμία εθνική υπαναχώρηση, απόλυτο σθένος σε οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά και καταλλαγή όταν αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες. Θα πράξουμε το χρέος μας χωρίς καμία απολύτως εθνική υστέρηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε για τα ελληνο-τουρκικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μέσω ανακοινώσεων Τύπου.

Στην απάντησή του, αναλυτικά, σε συνέντευξη που έδωσε στο ρ/σ Θέμα, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «τα εθνικά ζητήματα και ιδίως αυτά που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία, όπως αυτό των ελληνικών εδαφών, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα, δεν μπορούν να γίνονται σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου και ανακοινώσεων Τύπου.

»Θα υπάρξει, προφανώς, ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών σε όλα τα κόμματα για να έχουν εικόνα των πραγμάτων, ούτως ή άλλως υπάρχει τακτική, περιοδική ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους εκπροσώπους των κομμάτων.

»Βασική μας πολιτική», τόνισε με έμφαση, «είναι: καμία εθνική υπαναχώρηση, απόλυτο σθένος σε οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά και καταλλαγή όταν αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες.

»Θα πράξουμε το χρέος μας χωρίς καμία απολύτως εθνική υστέρηση».

Οτιδήποτε, εξάλλου, «έχει να κάνει με την εθνική άμυνα και κυριαρχία, έχει από μόνο του ένα στοιχείο σοβαρότητας, δεν υποτιμάται ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!