Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Το «Γιαβούζ» παραμένει στο Τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι τις 12 Οκτωβρίου
[Tribune]: Το «Γιαβούζ» παραμένει στο Τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

[Tribune]: Το «Γιαβούζ» παραμένει στο Τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

Στο Τεμάχιο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης θα παραμένει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο «Γιαβούζ», σύμφωνα με παράνομη οδηγία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) που εξέδωσε την Τρίτη ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι συντεταγμένες αφορούν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το «Γιαβούζ» από τον περασμένο Απρίλιο, με σκοπό τη διεξαγωγή παράνομης γεώτρησης.

Εξάλλου, με δεύτερη NAVTEX, η Τουρκία ενημερώνει και για στρατιωτικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου, σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου.

«Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει η ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσει περαιτέρω κυρώσεις για την Τουρκία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

«Εφόσον η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου και συνεχίζει τις έκνομες της ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ μας θα πρέπει να προχωρήσουμε σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έγινε στο Βερολίνο και σε συνέχεια των όσων είχαν ήδη συζητηθεί στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», είπε ο κ. Κούσιος, ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση μετά από τη συνεδρία του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Οι κυρώσεις στη Λευκορωσία

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη διασύνδεση κυρώσεων Λευκορωσίας – Τουρκίας, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι θέλει να ξεκαθαρίσει το θέμα.

«Να ξεκαθαρίσω και αυτό το θέμα των κυρώσεων Λευκορωσίας – Τουρκίας επειδή έγιναν κάποια πολιτικά σχόλια, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», είπε και πρόσθεσε:

«Η πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τις κυρώσεις προς τη Λευκορωσία ήταν πάντα σταθερή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!