Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Γιατί οι Γερμανοί εκατομμυριούχοι βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία
[Tribune]: Γιατί οι Γερμανοί εκατομμυριούχοι βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία

[Tribune]: Γιατί οι Γερμανοί εκατομμυριούχοι βγάζουν τα λεφτά τους στην Ελβετία

Tο ενδεχόμενο μιας «αριστερής στροφής» στις κάλπες αυτής της Κυριακής στη Γερμανία φαίνεται να προκαλεί πανικό στους εγχώριους εκατομμυριούχους που σπεύδουν να μεταφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία τους στην Ελβετία, όπως αναφέρουν τραπεζίτες και φορολογικοί δικηγόροι στο Reuters.

Το σενάριο που φοβούνται περισσότερο είναι αυτό μιας μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Αριστεράς (Die Linke) και Πρασίνων, καθώς σε αυτή την περίπτωση επανέρχεται στην ατζέντα η επαναφορά του φόρου περιουσίας και η αυστηροποίηση του φόρου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, που τελευταία βλέπουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για την μεταφορά των χρημάτων των πελατών τους στην Ελβετία, οι μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας εκφράζουν πλέον ανοιχτά τους φόβους τους για την επόμενη μέρα.

Αυτό που επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, είναι η εικόνα της Ελβετίας ως ασφαλούς καταφυγίου για τους εκατομμυριούχους, μία εικόνα που και η ίδια η χώρα προσπαθεί να μετριάσει τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Καμία χώρα δεν έχει περισσότερα υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία από την Ελβετία και οι εισροές επιταχύνθηκαν το 2020, προς όφελος μεγάλων τραπεζών όπως η UBS (UBSG.S), η Credit Suisse (CSGN.S) και ο Julius Baer (BAER.S).

Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι φόβοι για την οικονομική συνέπεια της πανδημίας COVID-19 έκαναν ελκυστική την πολιτική σταθερότητα της Ελβετίας.

Τα επίσημα στοιχεία για διεθνείς διακανονισμούς, δείχνουν ότι οι καταθέσεις γερμανικών νοικοκυριών και εταιρειών σε τράπεζες στην Ελβετία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5 εκατ. δολάρια σε 37,5 δισ. δολάρια το α΄ τρίμηνο του 2021, ποσό δεν περιλαμβάνει μετοχές, ομόλογα ή χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Πιο πρόσφατα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, αλλά σύμφωνα με εγχώρια μέσα ενημέρωσης οι εισροές συνεχίστηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!