Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γιατί δεν έρχεται διάδοχος του Πάιατ στην Αθήνα – Θα είναι τελικά ο Ελληνοαμερικανός Τσούνης;
[Tribune]: Γιατί δεν έρχεται διάδοχος του Πάιατ στην Αθήνα – Θα είναι τελικά ο Ελληνοαμερικανός Τσούνης;

[Tribune]: Γιατί δεν έρχεται διάδοχος του Πάιατ στην Αθήνα – Θα είναι τελικά ο Ελληνοαμερικανός Τσούνης;

Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε να προτείνει από το καλοκαίρι τον Ελληνοαμερικανό ο οποίος θα διαδεχθεί τον Τζέφρι Πάιατ στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ενώ όμως έχουμε ακούσει το όνομα του Τζορτζ Τσούνη από τον Ιούλιο, δεν έχει προσώρας προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης του διορισμού του.

Ο λόγος λοιπόν είναι ότι έχουν καθυστερήσει γενικώς οι διαδικασίες της έγκρισης σχεδόν όλων των διπλωματικών υποψηφιοτήτων της κυβέρνησης Μπάιντεν από τη Γερουσία, όπου τις μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι, Τζος Χόλεϊ και Τεντ Κρουζ.

Συγκεκριμένα, από τους 80 υποψήφιους πρεσβευτές, έχουν εγκρίνει μόλις δύο και απειλούν εμμέσως πλην σαφώς να το τραβήξουν όσο πάει ακόμη και ως τις ενδιάμεσες εκλογές που θα γίνουν του χρόνου τον Νοέμβριο.

Προφανώς η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει να δημιουργεί ένταση στη Γερουσία και πρόβλημα στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν μπορούν να διορίσουν αυτούς που επέλεξαν να υπηρετήσουν την εξωτερική του πολιτική, αλλά και που βρίσκονται ξαφνικά με πολλούς πρεσβευτές με θητείες που έχουν τυπικά λήξει προ πολλού.

Ανάμεσά τους και ο Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος θα παραμείνει έως ότου δεήσουν να περάσουν τον αντικαταστάτη του.

Μικρό καλάθι

Να δούμε βέβαια αν ο εκλεκτός για την Αθήνα θα είναι τελικά ο Τσούνης, διότι μερικοί εξακολουθούν να κρατάνε μικρό καλάθι για την υποψηφιότητα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και χρηματοδότη ομογενειακών οργανώσεων, της Αρχιεπισκοπής και του Δημοκρατικού Κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!