Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Για το Σαχέλ και τη Λιβύη συζήτησαν Δένδιας και ΥΠΕΞ Αλγερίας
[Tribune]: Για το Σαχέλ και τη Λιβύη συζήτησαν Δένδιας και ΥΠΕΞ Αλγερίας

[Tribune]: Για το Σαχέλ και τη Λιβύη συζήτησαν Δένδιας και ΥΠΕΞ Αλγερίας

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με χώρες που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για την σταθεροποίηση της Λιβύης, συναντήθηκε την Τρίτη στον ΟΗΕ με τον Αλγερινό ομόλογό του Ramtane Lamamra.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες είχε συναντηθεί στην Αθήνα με την Λίβυα ομόλογό του στην Αθήνα και την ακριβώς επομένη ημέρα είχε μεταβεί στην Τύνιδα .

Οι εξελίξεις στην Λιβύη βρίσκονται επίσης στην ημερήσια διάταξη των τακτικών επαφών που έχει ο υπουργός Εξωτερικών με στρατηγικούς εταίρους της Ελλάδας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία.

Επαφές οι οποίες θα συνεχιστούν στην Νέα Υόρκη τις προσεχείς ημέρες.

Κατά την διάρκεια της ανωτέρω συνάντησης, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση, την οποία συμμερίζεται η συντριπτική πλειοψηφία της Διεθνούς Κοινότητας, για την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων και παραστρατιωτικών ομάδων, καθώς και για την διεξαγωγή των εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί.

Συζητήθηκε επίσης η ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την σημασία που πρέπει να αποδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή αυτή, καθώς επηρεάζει άμεσα και την Ευρωπαϊκή ασφάλεια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!