Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δημιουργεί κύμα νεόπτωχων
[Tribune]: Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δημιουργεί κύμα νεόπτωχων

[Tribune]: Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δημιουργεί κύμα νεόπτωχων

Η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση οφειλών πως η κυβέρνηση δημιουργεί κύμα νεόπτωχων.

«Το πτωχευτικό δίκαιο της κυβέρνησης σκοπό δεν έχει τη διάσωση των επιχειρήσεων αλλά την ρευστοποίησης της περιουσίας τους» επεσήμανε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Aν και οι συνθήκες επιβάλλουν τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεύτερης «ευκαιρίας», στην πράξη είναι νομοσχέδιο «κατάργησης κάθε προστασίας».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι καταργείται ο Νόμος 3869/2010 («Νόμος Κατσέλη»), ο ν. 4605/2019 (πλατφόρμα προστασίας κύριας κατοικίας) και ο ν. 4469/2017 (εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης).

Οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για προστασία της κύριας κατοικίας μέχρι το τέλος του 2020 αποδείχτηκαν κενό γράμμα.), υπογράμμισε.

Ειδικότερα, η κα Γεροβασίλη στάθηκε σε 3 βασικά σημεία:

Αν και πολυδιαφημισμένος, όπως ανέφερε, ο εξωδικαστικός μηχανισμός δεν είναι νέος.

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν εκμεταλλεύεται την εμπειρία του παρελθόντος και δεν κάνει υποχρεωτική τη συμμετοχή των τραπεζών στον μηχανισμό.

Αποτέλεσμα οι σχετικές υποθέσεις και πάλι να κατακλύζουν τα δικαστήρια.

Τεκμαρτή Πτώχευση και «Νεόπτωχοι».

Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα τεκμαίρεται ότι βρίσκονται σε παύση πληρωμών όταν για ένα εξάμηνο δεν καταβάλλουν το 40% των οφειλών τους και η οφειλή υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.

«Σε συνθήκες ύφεσης και πανδημίας, πόσες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν ήδη κατά τεκμήριο πτωχεύσει;
Ποια είναι η περίμετρος των «νεόπτωχων» που δημιουργούνται;», ρώτησε η κα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν προτείνει την κλιμάκωση των τεκμηρίων ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!