Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Γερμανός επιδημιολόγος: Αν χαλαρώσουμε έρχεται τρίτο κύμα με ιό-τούρμπο
[Tribune]: Γερμανός επιδημιολόγος: Αν χαλαρώσουμε έρχεται τρίτο κύμα με ιό-τούρμπο

[Tribune]: Γερμανός επιδημιολόγος: Αν χαλαρώσουμε έρχεται τρίτο κύμα με ιό-τούρμπο

Επαπειλείται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας με «ιό turbo» σε περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, έγραψε ο ειδικός για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ στο Twitter.

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, με την τρέχουσα εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού στην Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μειώνεται μόνο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

»Μετά θα έρθει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας.

»Η βρετανική και νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορωνοϊού, που θεωρούνται πιο μεταδοτικές έχουν εμφανιστεί και στη Γερμανία.

»Κατά την εκτίμησή μου, αποτελούν σήμερα περίπου το 20%.

»Και η καγκελάριος Μέρκελ εκτιμά ότι αυτό είναι το ποσοστό στην Γερμανία.

»Και άλλοι εμπειρογνώμονες έχουν επίσης εκφράσει τον σκεπτικισμό τους ως προς το κατά πόσον έχει νόημα να χαλαρώσουν οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έστω και αν ο αριθμός των κρουσμάτων στην Γερμανία μειώνεται», έγραψε ο Λάουτερμπαχ στην ανάρτησή του.

Δύσκολη απόφαση

Επομένως, «η απόφαση της αυριανής συνόδου της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων την Τετάρτη είναι εξαιρετικά δύσκολη.

»Οι πολίτες αναμένουν χαλάρωση των μέτρων επειδή ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται.

»Από επιδημιολογική άποψη όμως, θα πρέπει ακόμα και να τα κάνουμε πιο αυστηρά επειδή επαπειλείται ένα τρίτο κύμα της πανδημίας με “ιό turbo”.

»Επιπλέον, οι χαλαρώσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την επιτυχία του εμβολιασμού επειδή οι εμβολιασμοί ήταν λιγότερο αποτελεσματικοί για ορισμένες μεταλλάξεις του ιού», προειδοποίησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!