Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ: Ανοιχτή η δημιουργία κλειστών δομών σε ξερονήσια
[Tribune]: Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ: Ανοιχτή η δημιουργία κλειστών δομών σε ξερονήσια

[Tribune]: Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ: Ανοιχτή η δημιουργία κλειστών δομών σε ξερονήσια

Ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας φιλοξένησε στο στούντιο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αποτύπωμα», τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Στην ερώτηση για το αν η Ελλάδα πήρε κάτι από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «ζητήσαμε την επιδοκιμασία των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης να αναβαθμίσει το επίπεδο ετοιμότητας και αυστηροποίησης στον έλεγχο των ελληνικών συνόρων τα οποία είναι και ευρωπαϊκά.

»Αμέσως υπήρξε η ομόθυμη στάση εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων ότι η Ελλάδα καλά έπραξε αναβαθμίζοντας το επίπεδο της επιτήρησης. Είναι ένα μεγάλο όφελος».

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπήρξε μία σπάνια περίπτωση όπου ομόφωνα το συμβούλιο υπουργών, αποδοκίμασε κατηγορηματικά την Τουρκία για την έως σήμερα στάση της στο μεταναστευτικό».

Πρόσθεσε ότι το συμβούλιο των υπουργών χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στάση της Τουρκίας.

«Έχουμε μια ενορχηστρωμένη απόπειρα από τη τουρκική πλευρά», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, να «αποσυντονίσει με οποιονδήποτε τρόπο την Ελλάδα και την Ε.Ε».

Σημείωσε ότι η χώρα μας θα λάβει από την Ευρώπη ένα ικανό ποσό, ύψους 700 εκατ. ευρώ ώστε να καταστεί απολύτως δυνατή η αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται στον τομέα της άμυνας, με την ενεργοποίηση του μηχανισμού RAPID της Frontex.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα περισσότερα από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεσμεύτηκαν ότι θα στείλουν και μεμονωμένα εξοπλισμό και προσωπικό ώστε να καταστεί αποτελεσματική η επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!