Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γεραπετρίτης: Επιχειρησιακά ισχυρή η Ελλάδα – Ο χρόνος κυλά εις βάρος της Τουρκίας
[Tribune]: Γεραπετρίτης: Επιχειρησιακά ισχυρή η Ελλάδα – Ο χρόνος κυλά εις βάρος της Τουρκίας

[Tribune]: Γεραπετρίτης: Επιχειρησιακά ισχυρή η Ελλάδα – Ο χρόνος κυλά εις βάρος της Τουρκίας

«Η αίσθησή μου είναι ότι μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό κανάλι διπλωματικής επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, που εγγυάται έναν πολύ αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας στην περιοχή»: με τα λόγια αυτά περιέγραψε την επίσκεψη Πομπέο και όχι μόνον, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών, τονίζοντας παράλληλα για τα ελληνοτουρκικά:

«Για πρώτη φορά η Ελλάδα έρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τουρκία, μετά από 60 γύρους, ενόσω είναι τουλάχιστον σε εφάμιλλη, αν όχι σε καλύτερη, διπλωματική θέση».

Η συνέντευξη ξεκίνησε από τη νέα φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και, όπως ανέφερε ο υπουργός, «αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε σε μια αποκλιμάκωση για να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις, οι οποίες, είναι ολοφάνερο, θα έχουν ως σκοπό πρώτα από όλα, να καταπραΰνουν τις εντάσεις.

»Το μεγαλύτερο πρόβλημα του τελευταίου διμήνου ήταν η παρατεταμένη ένταση που οδηγούσε σε κλιμάκωση και σε μια πολύ μεγαλύτερη δυσκολία να βρούμε λύση, διότι υπερφορτωνόταν το σύστημα και με νεότερες απειλές.

»Σε επίπεδο στρατιωτικό να δούμε πώς δεν θα υπάρχουν οι οποιεσδήποτε οχλήσεις για να μην κινδυνεύσουμε ένα επεισόδιο στη θάλασσα.

»Και, να πιάσουμε το νήμα της διπλωματίας από το 2016 για να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ευτυχή κατάληξη».

Πάντως, «δεν είναι εύκολο», αναγνώρισε, «έχουμε όμως αυτή τη στιγμή μια πολύ καλύτερη διπλωματική θέση, την έχουμε οικοδομήσει αυτή τη θέση κι έχουμε καλύτερη διπλωματική προοπτική, ότι εμείς πιστεύουμε στο διεθνές δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!