Τρίτη, 13 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Γεωργιάδης: Πολύ κοντά το άνοιγμα του λιανεμπορίου- Ό,τι ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει
[Tribune]: Γεωργιάδης: Πολύ κοντά το άνοιγμα του λιανεμπορίου- Ό,τι ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει

[Tribune]: Γεωργιάδης: Πολύ κοντά το άνοιγμα του λιανεμπορίου- Ό,τι ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει

«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι πολύ κοντά», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «ό,τι ανοίξει, δεν θα ξανακλείσει».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, τόνισε ότι «δεν μπορώ να κάνω προαναγγελία του χρόνου, αλλά θα ήθελα το συντομότερο δυνατό».

Επεσήμανε ακόμη πως αυτή η εβδομάδα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμη, συμπληρώνοντας ότι εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθηθεί από μια μικρή τάση μείωσης ασφαλώς, το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά.

Ωστόσο, ανέφερε, «Εάν μέσα στην εβδομάδα υπάρχει νέα άνοδος πάλι θα πρέπει να εξεταστεί ο σχεδιασμός».

«Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε τους ρυθμούς της πανδημίας.

»Φαίνεται πάντως τις τελευταίες μέρες και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία μια μείωση, η οποία σε περίπτωση που συνεχιστεί σήμερα, αύριο και μεθαύριο, νομίζω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό «ακορντεόν» του τελευταίου διαστήματος, σημείωσε ότι « Κανένας δεν αντέχει άλλο το άνοιγμα – κλείσιμο».

Ωστόσο, εκτίμησε ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα μπορούμε να φτάσουμε όπως είπε σε ένα αριθμό εμβολιασμών 50 χιλιάδων την ημέρα, που σημαίνει ότι στα μέσα Απριλίου, θα περάσουμε τα 2 εκατομμύρια.

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, όταν συμβεί αυτό, οι πολίτες άνω των 60 ετών, θα έχουν σχεδόν όλοι εμβολιαστεί, όπως και πάρα πολλοί από τις ευάλωτες ομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!