Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Gazprom: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Nord Stream 2
[Tribune]: Gazprom: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Nord Stream 2

[Tribune]: Gazprom: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Nord Stream 2

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε πλήρως το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή η Gazprom.

«Σε μια πρωινή επιχειρησιακή συνάντηση στα γραφεία της Gazprom, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αλεξέι Μίλερ δήλωσε πως στις 8.45 ώρα Ελλάδος, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ολοκληρώθηκε πλήρως».

Η εταιρεία αναμένει να θέσει σε λειτουργία τον αγωγό φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την Gazprom, 5,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μπορούν να προμηθευτούν μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 τη φετινή χρονιά.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι η Gazprom σχεδιάζει να ξεκινήσει την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της πρώτης γραμμής (αγωγού) του Nord Stream 2 από την 1η Οκτωβρίου και μέσω και των δυο αγωγών έως την 1η Δεκεμβρίου.

Το Nord Stream 2 περιλαμβάνει δύο γραμμές του αγωγού φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 55 δισ. κυβικών μέτρων ετησίως από τις ακτές της Ρωσίας μέσω της Βαλτικής Θάλασσας έως τη Γερμανία.

Οι εργασίες διακόπηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 αφού η Swiss Allseas εγκατέλειψε την τοποθέτηση σωλήνων λόγω της απειλής των αμερικανικών κυρώσεων.

Από τον Δεκέμβριο του 2020, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου επαναλήφθηκε, μεταδίδει η ΕΡΤ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!